HomePod arama yapmanıza imkan tanıyacak

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2017'de tanıtılan Apple‘ın Siri destekli akıllı hoparlörü olan HomePod'a yeni özellikler geleceği uzun zamandır konuşuluyordu. Bugün ortaya çıkan haberlere göre HomePod, arama yapmanıza veya gelen aramaları kabul etmenize olanak tanıyacak.

Yazılım güncellemesi ile gelecek

Fransa merkezli bir web sitesi olan iGeneration, iOS 12 tabanlı bir HomePod için geliştirilen iOS 12 tabanlı bir yazılımı incelediklerini açıkladı. Yazılım içinde bir güncelleme ile aktif edilebilecek özellikler bulduklarını dile getiren iGeneration, bu özellikler arasında arama yapabilmenin yer aldığını da ekledi.

Eğer iGeneration'ın paylaştığı bilgiler doğruysa gelecek bir yazılım güncellemesi ile HomePod üzerinden arama yapmak ve aramaları kabul etmek mümkün olacak. Tabii ki bunun için HomePod'unuzun sahip olduğunuz iPhone modeli ile bağlı olması gerektiğini de ekleyelim.

HomePod'un söz konusu yazılım güncellemesini ne zaman alacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmasa da gelen haberlere göre bu tarih pek de uzak değil. Son olarak 349 dolar fiyat etiketine sahip olan HomePod'un henüz ülkemizde satışa çıkmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.