Sıkça Sorulan Sorular: Facebook paylaşımlarınızı kimler görüyor?

Gün geçtikçe yaygınlaşan teknoloji kullanımıyla birlikte ailelerimizin bizlere yönelttiği sorular da artış göstermeye devam ediyor. Bugünden itibaren Webrazzi TV'de yayınlamaya başlayacağımız Sıkça Sorulan Sorular formatıyla ailelerimizin bize sıklıkla sorduğu sorulara cevap vermeyi hedefliyoruz.

Ailelerimizden zaman zaman "Paylaştıklarımı tüm arkadaşlarım görüyor mu?” ya da “Paylaştıklarımı neden arkadaşlarım beğenmiyor?” sorularını işitiyoruz. Bu nedenle ilk videomuzda Bu videomuzda Facebook Gizlilik Ayarlarını ele aldık.

Facebook Algoritması nasıl çalışıyor? 

Öncelikle Facebook’un algoritmasına göre gönderilerinizin tüm arkadaşlarınıza görünmediğini belirtelim. Facebook paylaşımlarınızı daha çok ilgi alanlarınıza yakın kişilere ya da sıklıkla etkileşim kurduğunuz; yani paylaşımlarını beğendiğiniz, paylaşımlarına yorum yaptığınız kişilere gösteriyor. Dolayısıyla içeriğinize beğeni bırakmamış olan bir arkadaşınız, içeriği henüz görmemiş olabilir.

Facebook Gizlilik Ayarı nasıl yapılır?

Bunun yanı sıra paylaştığınız içeriklerin kimlere görünebileceğini de kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Facebook’un gizlilik ayarları üzerinden gönderilerinizi Herkese Açık yapabilir ya da sadece arkadaşlarınıza gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Gizlilik ayarlarında yer alan diğer seçenekler ise; “Şu kişiler hariç arkadaşlar” , “Belirli Arkadaşlar”, “Özel” ve “Sadece Ben”.

Facebook'ta içeriğinizi görmesini istemediğiniz kişi seçmek

“Şu kişiler hariç arkadaşlar”da belli kimselerin gönderiyi görmesini engellerken, “Belirli arkadaşlar”da sadece belirlediğiniz kişilerin görmesini sağlayabiliyorsunuz. "Özel" seçeceğinde ise içeriğin kimlere gösterilip gösterilmeyeceğini kendiniz belirleyebiliyorsunuz. "Sadece ben" seçeceğinde içerikleri sadece sizin görebildiğinizi de belirtelim.

Gizlilik ayarlarımı nasıl yapabilirim?

Aslında Facebook Gizlilik Ayarlarınızı dilediğiniz zaman kolayca düzenlemeniz mümkün. Tüm gizlilik ayarlarınızı ve bu konuyla ilgili araçları, tüm Facebook sayfalarının sağ üst kısmında yer alan Gizlilik Kısayolları'ndan düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda içeriğinizi paylaşmadan önce de gizlilik ayarlarınızı belirleyebileceğinizi de ekleyelim.

Bu arada  en son paylaşımınızda seçtiğiniz ayarın değiştirmediğiniz takdirde tekrarlanacağını belirmekte de fayda var. Örneğin, bir gönderiyi Herkese Açık yaptıysanız, paylaşımda bulunurken değişiklik yapmadığınız sürece bir sonraki gönderiniz için de Herkese Açık ayarı seçilir.

Facebook Gizlilik Ayarları ile kısaca aktaracaklarımız bu kadar. Sorularınızı ya da yer vermemizi istediğiniz konular varsa yorumlarda bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.