Kısa filmler oluşturmanıza yardımcı olan 6 ücretsiz mobil uygulama

Kısa filmler oluşturmanıza yardımcı olan 6 ücretsiz mobil uygulama

Gelişen teknoloji ve herkesin elinin altında en az bir mobil cihazın olması, hobilerin de profesyonel olarak yapılmasına olanak tanıyor. Her ne kadar kısa film çekmek belli bir kesim tarafından hobi olarak yapılıyor olsa da ekipmanlar konusunda imkanların kısıtlı olması bu konuda hevesli olan kişilerin önünde bir engel olarak duruyor.

Apple'ın 2017'de en çok indirilen video oluşturma uygulamaları ise isteyen herkesin kısa film yönetmeni olmasına yardımcı oluyor. Biz de bu uygulamalardan ücretsiz olan 6 tanesini sizler için inceledik.

Camcorder

Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken tek şey telefonunuza indirmek. Daha sonra adeta cihazınızın kendi kamerasını açmış gibi, herhangi bir şey yapmadan istediğiniz videoları çekmeye başlıyorsunuz. Özellikle retro tasarımları ve eski videoları sevenler için ideal olan Camcorder'ın en kötü yanı ise filtre seçeneklerinin olmaması. Fakat neyse ki fotoğraf albümüzdeki herhangi bir videoyu da Camcorder ile yeniden çekmiş gibi paylaşabiliyorsunuz. Birkaç araçla birlikte istediğiniz sonucu alabilmeniz muhtemel. Ayrıca Camcorder videolarının yatay olarak tasarlandığını belirtelim.

Uygulamayı App Store'dan ya da Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Vimo

Vimo'yu mobil cihazınıza indirdikten sonra herhangi bir ücret ödemeden direkt olarak kullanmaya başlıyorsunuz. İsterseniz fotoğraf albümünüzde yer alan bir videoyu, isterseniz o anda çektiğiniz videoyu efektlerle, sticker'larla düzenleyebiliyorsunuz. Vimo'da bulunan ses efektleri ile kısa filminizi daha eğlenceli hale getirebiliyorsunuz.

Uygulamayı App Store'dan ya da Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

VUE

Bir diğer ücretsiz video oluşturma uygulaması ise VUE. Bu uygulamayı diğerlerinden ayıran özellik ise birkaç videoyu peş peşe ekleyerek daha uzun videolar oluşturabiliyor olmanız. Tıpkı Vimo'daki gibi oluşturduğunuz videoları efektlerle daha renkli hale getirebiliyorsunuz. Üstelik VUE ile oluşturduğunuz videoları Instagram hikayelerinize uygun olarak ayarlayama gibi şansınız da bulunuyor. Uygulamada ücretsiz efektlerin yanında ücretlilerin de bulunduğunu belirtelim.

VUE'yu App Store'dan ya da Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Quik

App Store'dan "Editörün Seçimi" uygulamalarından biri olan Quik, video çekme işini bir profesyonel gibi yapmanıza olanak sağlıyor. Uygulamada bulunan konseptli efektler herhangi bir videonun adeta usta bir tasarımcının elinden çıkmış gibi görünmesine yardımcı oluyor. Üstelik Quik ile düzenlemek istediğiniz videoları mobil uygulama üzerinden hızlıca bulabiliyorsunuz.

Quik'i App Store'dan ya da Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Enlight Videoleap

Enlight Videoleap hiç şüphesiz bu listenin en keyifli uygulamalarından biri. Ücretsiz olarak indirdiğiniz ve yine ücretsiz olarak birçok özelliğinden yararlanabildiğiniz uygulamada sadece kendi videolarınızla çalışmanız gerekmiyor. Enlight Videoleap'in kendi video stoğu bulunuyor ve kalitesi yüksek konseptli videoları kullanarak kreatif çalışmalar yaratabiliyorsunuz. Özellikle profesyonel işlerle uğraşanların dikkatini çekeceğini belirtelim.

Uygulamayı App Store'dan indirebilirsiniz.

Glitché

Birçok efekti için ücret talep ediyor olsa da ücretsiz efektleriyle de kullanıcıların ihtiyacını karşılayan Glitché, özellikle bilim-kurgu konseptli efektleri sevenler için tasarlanmış. Çektiğiniz herhangi bir videoyu daha karanlık hale getirmek istiyorsanız muhakkak kendisine bir göz atmalısınız.

Glitché'i App Store'dan temin edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.