Otonom araç üreticisi Zoox, 500 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araç üreticisi Zoox, 500 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araçlar, yakın gelecekte kentsel mobilitenin ihtiyaçlarını desteklemek adına gelişmiş bir hareketlilik deneyimi oluşturmak için caddelerde yerini alacaklar. Otonom mobiliteye odaklanan Zoox da bu amaçla kurulan girişimlerden.

2014'de kurulan ve 2015'de DFJ, Lux Capital'den 40 milyon dolar tohum yatırım alan girişim, çok geçmeden Blackbird Ventures (Avustralya) liderliğinde 250 milyon dolar Seri A yatırımını almıştı. Bloomberg Business Week'in paylaştığı bilgilere göre Zoox, yeni bir seri yatırım ile yeniden karşımızda. Avustralyalı yatırımcı Mike Cannon-Brookes'dan 500 milyon dolar yatırım alan girişim, bu sayede nihai planlarına da daha hızlı ulaşabilecek.

Zoox, öncelikli olarak 2020'de otonom biniş servisini halka açık bir şekilde gerçekleştirmek istiyor. Araçların tamamen elektrikli ve Seviye 4 ve Seviye 5 otonom olmaları da yine Zoox'un planları arasında. Zoox otonom araçlarının farklı bir tasarıma sahip olduğu da gözlerden kaçmıyor.

Bu arada son yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 3 milyar doların üzerine çıktığı da konuşuluyor. 5 kişilik bir ekip ile başlayan girişim bugünlerde hızlı büyümesini de sürdürüyor, 500 kişiye ulaşan çalışan sayısına her hafta yaklaşık yedi kişinin eklendiği belirtiliyor.

Zoox, daha önce Stanford’un otonom teknoloji biriminin bir parçası olan Avustralyalı girişimci Tim Kentley-Klay ve Jesse Levinson tarafından kuruldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.