Instagram, takipçileri listeden çıkarma özelliğini test ediyor

Instagram, takipçileri listeden çıkarma özelliğini test ediyor

Kullanıcılara takipçiler hakkında daha fazla söz hakkı tanımak isteyen Instagram, herkese açık hesapların, takipçi listesinde istemedikleri kişileri listeden çıkarması özelliğini test ediyor.

Manuel olarak yapılan bu işlem, aslında bir süredir gizli hesaplarda mevcuttu. Gizli hesaplar bir kullanıcıyı takipçi listesinden çıkardığında, o kişinin içeriklerle ilişkisi anında kesiliyor. Bunun yanı sıra her geçen gün herkese açık hesapların da takipçi listesinden birilerini manuel olarak çıkarma özelliğine kavuştuğunu belirtelim.

Son birkaç aydır yeni kullanıcılara açılmaya başlayan bu yeni özellik daha geniş bir kullanıcı kitlesinin de ilgisine sunulmaya hazırlanıyor. Özelliğin genellikle Android cihaz kullanıcılarına açılacağını söylemekte de fayda var. Takipçi listesinden çıkarma özelliğine dair Twitter'da yapılan paylaşımların ardından Instagram'ın özelliğin test sürecinde olduğunu onayladığını belirtelim. Ancak şirket, bu özellik tüm Instagram hesaplarında aktif oluncaya kadar herhangi bir detay paylaşmayacağını da ifade etti.

Bu özelliğin yayına alınmasıyla birlikte sosyal ağlardaki içeriklerinizden uzak tutmak istediğiniz kişileri, kolayca takipçi listenizden çıkarabileceksiniz. Üstelik Instagram listeden çıkardığınız kişiye bu konuda bir bildirim göndermeyeceğini de belirtiyor. Eğer takipçileri listeden çıkarma özelliği size açılmışsa, profiliniz üzerinden takipçi listesine gittiğinizde kullanıcıların yanında üç nokta göreceksiniz.

Şimdiye kadar istenmeyen takipçiler için sunulan engelle seçeneği, agresif bir yaklaşım olarak öne çıkıyordu.  Ancak takipçi listesinden çıkarma özelliği, kullanıcılara daha nötr bir hareket alanı yaratıyor.

Yakın zamanda yayına alınan kişileri sessize alma özelliği de kullanıcıya aynı nötr hareket alanını tanımasıyla dikkat çekmişti. Sessize alma özelliği sayesinde kullanıcılar ailevi ilişkiler nedeniyle takip etmeyi bırakmak istemedikleri kişileri artık kolayca sessize alabiliyor. Bu özellikler ışığında Instagram'ın, yayına almayı planladığı özellikleri değerlendirirken, topluluğun kendini rahat hissedebileceği bir platform yaratmayı amaçladığını da söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.