Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOT'a seçilen 11 yeni girişim

Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOT'a seçilen 11 yeni girişim

Türk Telekom’un erken aşama girişimleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği girişim hızlandırma programı PİLOT’un altıncı dönem girişimleri belli oldu.

Program için yapılan 600 başvuru arasından seçilen 11 ekipten her birine ayrı ayrı 90 bin TL nakit desteği ve Türk Telekom ile iş birliği yapma imkanı sunulacak. 12 hafta boyunca İstanbul’da ofis alanı, şehir dışından katılanlar için konaklama ve mobil iletişim paketleri de hızlandırma programına dahil olacak.

PİLOT’un yeni dönemine seçilen ekipler, iş fikirlerini uygulayabilmek için 12 hafta boyunca çeşitli konularda uzmanlardan eğitim alacaklar. Ekipler ayrıca, Türk Telekom yöneticileriyle çalışma imkânının yanı sıra ekosistemin önde gelen girişimci ve yatırımcılarından da mentorluk desteği alacaklar. Programı başarı ile tamamlayan ekipler, geliştirdikleri Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün (MVP) ve iş modelini, yatırımcıların katılacağı ‘Demo Günü’ etkinliğinde tanıtacaklar.

Türk Telekom'un yaptığı değerlendirme sonrası seçilen girişimlerin detaylarını sizlerle paylaşalım.

Akaunting: KOBİ’lerin nakit akışını takip etmeleri için tasarlanan açık kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programı.

Botart: Yapay zeka teknolojisi aracılığıyla endüstriler için özel akıllı botlar tasarlayan ve geliştiren girişim.

Gigbi: Düğün orkestraları, doğum fotoğrafçıları, palyaçolar gibi hizmetlere kısa yoldan ulaşarak özel günleri organize etmenize yardımcı olan girişim.

Glamy: Kişiden kişiye kıyafet kiralamaya imkan sağlayan online pazar yeri.

Netbox: KOBİ’lerin bilgisayar ağlarındaki ihtiyaçlarını bulut tabanlı servis olarak sunmasını sağlayan, bilgisayar ağlarında yönetim ve güvenlik sistemlerinin servis halinde bulut üzerinden sunulmasını sağlayan genişletilebilir bir network as a service çözüm platformu.

OctovanNakliyecileri yük taşıma hizmeti arayan kullanıcılar ile buluşturan bir platform.

Partymag:  Etkinlikler arasından kişiye en uygun olanları listeleyen ve çevredeki etkinliklere kolay yoldan ulaşım sağlayan eğlence odaklı girişim.

Playz: Hem oyuncuların hem de oyun dünyasının sosyal medya platformu. Oyuncuların ana problemlerinden biri olan birlikte oynayabilecekleri kişileri bulma konusunda kullanıcılarına yardımcı oluyor.

Pollective: Online anket topluluğu olarak faaliyet gösteren girişim.

Reminis: Etkinliklerde çekilen fotoğraflarınıza yüz tanıma teknolojisi ile anında ulaşmanızı sağlayan girişim.

Ulak: Sizlere daha önce bahsettiğimiz kişiye özel kurye uygulaması.

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, seçim yapmakta oldukça zorlandıklarını dile getirdi. Yeni dönemde PİLOT kapsamında girişimlere yaptıkları yatırım miktarını artırdıklarını da sözlerine ekleyen Er, altıncı dönem kapsamında seçilen girişimlere toplamda 1 milyon TL nakit desteğinde bulunacaklarını belirtti.

PİLOT programından bugüne kadar toplam 45 girişim başarıyla mezun oldu, bu girişimlerden 12 tanesi yatırım aldı. PİLOT kapsamında desteklenen bu girişimler, 2017 yılında 174 kişiye istihdam sağladı ve 12 milyon TL’lik ciro elde etti. Türk Telekom da bu süreçte girişimlere toplamda 2 milyon TL nakit desteği sağlamış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.