Çevrimiçi video hizmetleri sunan Kapwing, 1,7 milyon dolar yatırım aldı

Çevrimiçi video hizmetleri sunan Kapwing, 1,7 milyon dolar yatırım aldı

Çevrimiçi video montaj hizmetleri ve sosyal ağlar için video boyutlandırma hizmeti veren Kapwing, KPCB yönetimindeki yatırım turunda 1,7 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

İki eski Google çalışanı tarafından kurulan şirket, video kolajları, boyutlandırma ve altyazı ekleme gibi hizmetlerle kullanıcılara ciddi bir kolaylık sağlıyor. İnternette sıkça kullanılan "meme" yaratımına ve farklı formatlara hızlıca ayak uydurmak isteyen Kapwing, genellikle içerik üreticilerine kolaylık sağlıyor.

Örneğin yatay formatta çekilen uzun bir videoyu IGTV boyutlarına dönüştürebilen Kapwing, ücretsiz versiyonda watermark kullanırken, 20 dolar karşılığında bu ibareyi kaldırıyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Julia Enthoven, Imgur and Imgflip gibi sitelerin Gifleri ve durağan "meme"leri kullanmasının nedenini videolara erişmedeki güçlüğe bağlıyor. Tüm bu üretim ve düzenleme sürecinin çevrimiçi bir platformda olması gerektiğini belirten Enthoven, Kapwing'in şimdiye kadar 100 bin kullanıcıya ulaştığını da ifade ediyor.

Şimdiye kadar yazılarımızda farklı özelliklerine yer verdiğimiz Kapwing, sosyal ağlardaki ihtiyaçlar odağında hareket ederek yeni özellikler kazanmaya da devam ediyor. Aldığı yatırım ile birlikte aynı zamanda oluşturulan "meme"lerin görüntülenebildiği bir platform olmayı hedefleyen şirket, böylece reklam gelirlerine de kavuşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.