WeWork şirkette et kullanımını yasakladı

20 milyar dolar değerindeki ofis kiralama şirketi WeWork , Cuma günü 6 bin çalışanına bir e-posta göndererek çalışanlarının tavuk, et içeren öğünleri için ödeme yapmayacaklarını belirtti. Şirket aynı zamanda düzenlediği etkinliklerde et servisi yapmayacaklarını da açıkladı.

Bu konuda tıbbi ve dini yükümlülükleri olan çalışanlar ise şirketin idari ekibine yönlendirildi. Çalışanlara gönderilen e-postada şirketin kurucu ortağı ve şirket kültürü yöneticisi Miguel McKelvey, bu yeni yasağın şirketin karbon ayak izini azaltma çabası olduğunu belirtti. WeWork bu yeni ilke ile birlikte 2023'e kadar Karbondioksit emisyonunu 200 milyon kilogram azaltacak, 62,7 milyar litre su tasarrufu yapacak ve 15,507,103 hayvanın hayatını kurtaracak.

McKelvey bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu cümleleri sarf etti:

Yeni araştırmalar gösteriyor ki etten kaçınmak bir bireyin çevreye verdiği zararı azaltmasının en iyi yolu hatta bu yöntem  hybrid araba kullanımına geçmekten çok daha etkili.

Bu kararın sizi etkilemeyeceğini düşünüyorsanız, WeWork'ün dünyanın her yerinde ortak çalışma alanlarına sahip olduğunu hatırlatalım. Üstelik bir WeWork sözcüsü et yasağının şirketin tüm konumlarında geçerli olduğunu belirtti. Bu yasak size radikal bir karar gibi gözükebilir ancak WeWork'ün attığı bu vizyoner ve yenilikçi adımın hepimizin sağlığına katkıda bulunacağını söylemekte de fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.