Çizim ve boyamayı odağına alan en iyi 5 mobil uygulama

Çizim ve boyamayı odağına alan en iyi 5 mobil uygulama

Teknolojinin gün geçtikçe gelişiyor olması, zamanında analog olarak gerçekleştirdiğimiz en basit eylemleri bile mobil olarak yapabilmemize olanak sağlıyor.

Kiminin boş vakitlerini geçirmek için yaptığı boyamalar, bazıları için profesyonel bir iş haline dönüşebiliyor. Üstelik artık boyama yapmak için onlarca kaleme ya da boyama kitaplarına ihtiyaç duyulmuyor. Moda tasarımı ile ilgilenenler çizimlerini artık elle değil, mobil cihazlarla gerçekleştiriyor. İllüstrasyon sanatçıları ise boş vakitlerinde karalama yapmak istediklerinde ve gerekli kağıt kalemi bulamadığında yine uygun mobil uygulamalardan yararlanıyorlar.

Biz de sizler için 2017'de Apple'ın en iyi uygulamaları arasında giren, sanat odaklı 5 aracı inceledik.

Bloom

Bloom, odağına boyamayı alan bir mobil uygulama. Uygulama içerisinde verilen görevlerden kazandırdığı puanlar ile hem boyama hem de oyunu harmanlayarak kullanıcılara tek işlevden daha fazlasını sunuyor. Uygulamayı indirdiğinizde herhangi bir üyelik gerçekleştirmeniz gerekmiyor, direkt olarak kendinizi basit görevlerin içinde buluyorsunuz. Uygulamada Hayvanlar, Ünlüler, Doğa ve İnsanlar kategorileri bulunuyor ve bu kategorilerde yer alan çizimleri boyayabiliyorsunuz. Boyamak için kullanmak istediğiniz çizimin ise belirli bir ücreti bulunuyor. Bu ücretin gerçek para olmadığını ve uygulama içinde kazandığınız jetonlardan oluştuğunu hatırlatalım. Çizimlerin puanları 50'den başlıyor ve 150'ye kadar çıkabiliyor.

Bloom'un en kötü yanı ise sizi detayları ile yoruyor olması. Bir resmi boyamayı tamamlamak için en ufak bir detayı bile atlamamanız gerekiyor. Aksi takdirde görevinizi tamamlayamıyorsunuz. Boyama yaparken detay sevenler içinse Bloom'un bulunmaz bir nimet olduğunu söylemek mümkün.

Lake

Lake de tıpkı Bloom gibi bir boyama uygulaması. Bloom'dan farkı ise boyama yapmanın daha kolay olması. Lake'de daha basit çizimler bulunuyor ve kullanıcılar kendi çizdiklerini sizlerle paylaşabiliyorlar. Birçok boyama kalemi seçeneğinin bulunduğu Lake maalesef Bloom gibi tamamen ücretsiz değil. Herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmayan çizimlerin yanında genel olarak uygulamadan faydalanmak istiyorsanız belirli bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. Lake'de haftalık üyelik 12,99 TL, aylık üyelik 35,99 TL iken yıllık üyelik 269,99 TL olarak belirlenmiş. Bu ücretlere baktığımızda da gerçekten değip değmeyeceğine emin olamıyoruz. Lake'i 7 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabileceğinizi de belirtelim.

PicsArt Color Paint

PicsArt Color Paint, yukarıdaki iki uygulamadan da çizim özelliği ile ayrışıyor. Fotoğraf düzenleme uygulaması olan PicsArt'ın alt uygulamalarından biri olan PicsArt Color Paint, basit çizimler oluşturmanıza ve daha sonra bu çizimleri arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak sağlıyor. İstediğiniz kalem türü ile çizim yapabildiğiniz uygulamada kalemin kalınlığını, rengin şeffaflığını ayarlayabildiğiniz gibi istediğiniz renkte çizimler de yapabiliyorsunuz. İsterseniz çiziminize şekiller ekleyebiliyor, isterseniz yine aynı platform üzerinde kendi çiziminizi boyayarak daha profesyonel görünmesini sağlayabiliyorsunuz.

Uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan indirebildiğiniz gibi, Android kullanıcıları da Google Play Store'dan PicsArt Color Paint'e erişim sağlayabiliyorlar.

Prêt-à-Template

Moda tasarımı ile ilgilenenler için hayata geçirilmiş bir uygulama olan Prêt-à-Template ile birden çok kıyafeti mobil cihazınızı kullanarak tasarlamak mümkün hale getiriliyor. Uygulama üzerinden bir tasarım yapmak için öncelikle modelinizi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra altta bulunan kategorilerden kıyafet seçeneğinizi seçiyorsunuz ve örnek modeller karşınıza çıkıyor. Uygulamadaki araçları kullanarak istediğiniz rengi ve deseni giysiye uygulayabiliyorsunuz.

Prêt-à-Template her ne kadar kullanımı kolay bir uygulama olsa da ücretsiz olarak kullanabildiğiniz kısmı gerçekten yetersiz kalıyor. Ücretsiz sürümünde her kategoriden tek bir kıyafet seçeneği kullanabildiğiniz uygulamanın bütün özelliklerinden yararlanmak içinse aylık 21,99 TL, üç aylık 51,99 TL ya da yıllık 149,99 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Tayasui Sketches

İllüstratörlerin veya amatör olarak illüstrasyonla ilgilenenlerin çok seveceği bir mobil uygulama olan Tayasui Sketches, mobil cihaz üzerinden basit çizimler oluşturmanıza olanak sağlıyor. Uygulamada birden çok kalem seçeneği ve kalınlığı bulunuyor. Bu da istediğiniz gibi çizim yapmanıza olanak sağlıyor. Basit tasarımı ile dikkat çeken Tayasui Sketches'in tamamen ücretsiz olarak kullanabildiğini belirtelim. Üstelik çizim yaptıktan sonra çiziminizi mobil cihazınıza kaydedebiliyor ya da arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Karalama yapmayı sevenler ve her an kağıt-kalem bulamayanlar için vazgeçilmez bir uygulama olacaktır diyebiliriz.

Tayasui Sketches'i hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.