Apple, MacBook Pro ailesini yeni işlemciler ile güncelledi

Apple, MacBook Pro ailesini yeni işlemciler ile güncelledi

Apple'ın en sevilen laptop ailelerinden biri olan MacBook Pro ailesi, özellikle daha hızlı performans isteyenler tarafından tercih ediliyor. MacBook Pro ailesin daha da güçlendirmek isteyen Apple, hem 15 hem de 13 inçlik MacBook Pro modellerinin donanımlarını güncellediğini açıkladı.

8. nesil Intel Core işlemcilerini ile güncellendi

Yapılan donanım güncellemesi ile birlikte Touch Bar özellikli yeni MacBook Pro modellerinde 8. nesil Intel Core işlemcileri kullanılacak. Apple'ın açıkladığı verilere göre işlemci güncellemesi ile birlikte 15 inç modeldeki 6 çekirdekli işlemcinin yüzde 70’e, 13 inç modeldeki dört çekirdekli işlemcinin iki kata kadar daha hızlı performans sunacak.

MacBook Pro ailesinin 13 inç'lik modelde 2 TB’a kadar, 15 inç modelde ise 4 TB’a kadar SSD desteği sunduğunu da ekleyelim. Diğer yenilikler arasında ise 32 GB’a kadar bellek desteği, True Tone ekran ve daha sessiz yazma imkanı sunan geliştirilmiş üçüncü nesil klavye yer alıyor.

MacBook Pro, True Tone teknolojisi sayesinde tasarım ve düzenleme iş akışlarının yanı sıra internette gezinme ve mail yazma gibi günlük işlemlerde daha doğal bir izleme deneyimi sunuyor. MacBook Pro’nun 500 nit parlaklık ve P3 tabanlı geniş renk yelpazesi desteğine sahip Retina ekranı ise bugüne kadar Mac dizüstü bilgisayarlarda bulunan en iyi ekran olma özelliğini taşıyor.

MacBook Pro ailesindeki bir başka yenilik de ilk olarak iMac Pro ile birlikte sunulan Apple T2 çip. MacBook Pro, Apple T2 çip sayesinde güvenli başlatma ve çalışırken şifrelenen depolama alanı desteğiyle gelişmiş sistem güvenliği sunuyor. Bunların yanı sıra “Hey Siri” özelliğinin ilk kez Mac’e geldiğini de belirtelim. Son olarak MacBook Pro modellerinin fiyatlarına gelecek olursak 13 inç'lik MacBook Pro modeli 10 bin 999, 15 inç'lik MacBook Pro modeli ise 14 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

15 inç MacBook Pro’nun Öne Çıkan Özellikleri

- 2.9 GHz’e kadar 6 çekirdekli Intel Core i7 ve Core i9 işlemciler ve 4.8 GHz’e kadar Turbo Boost - 32 GB’a kadar DDR4 bellek - Her yapılandırmada 4 GB video belleğine sahip güçlü ayrık Radeon Pro grafik işlemcisi - 4 TB’a kadar SSD depolama alanı(2) - True Tone ekran teknolojisi - Apple T2 çip - Touch Bar ve Touch ID

13 inç MacBook Pro’nun Öne Çıkan Özellikleri

- 2.7 GHz’e kadar dört çekirdekli Intel Core i5 ve i7 işlemciler, 4.5 GHz’e kadar Turbo Boost ve iki kat daha fazla eDRAM - Entegre Intel Iris Plus Graphics 655 ve 128 MB eDRAM -2 TB’a kadar SSD depolama alanı(2) - True Tone ekran teknolojisi - Apple T2 çip - Touch Bar ve Touch ID

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.