Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

2017 yılının Nisan ayında sürücüsüz otomobil projesinin testlerine başlayan Apple, 2018 yılının Mayıs ayında ise sürücüsüz otomobil teknolojileri için Volkswagen ile iş birliğine gittiğini duyurmuştu. Bugün ise şirketin uzun zamandır gizlenen sürücüsüz otomobil projesi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde Apple'ın sürücüsüz otomobil projesinde görev alan eski bir çalışanı, şirketin sırlarını Alibaba tarafından desteklenen Çin merkezli bir otomotiv girişimine satmaya çalışırken son anda yakalandı.

Bu sırların şu an teknoloji dünyasının en önemli konularından biri olan sürücüsüz otomobil teknolojileri ile ilgili bilgiler barındırdığı için oldukça önemli. Eski Apple çalışanının yakalanması ile ortaya çıkan belgeler, Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi ile ilgili önemli bilgilerin sızdırılmasına da neden oldu.

Apple sürücüsüz otomobiller için donanım üretiyor

Ortaya çıkan ilk detay Apple'ın özellikle sürücüsüz otomobil teknolojilerine odaklanan donanım ürünleri üretiyor olması. Daha önceki haberlerde Apple'ın sadece yazılım üretebilceği konuşuluyordu. Fakat belgeler sayesinde Apple'ın çipler de dahil olmak üzere sürücüsüz otomobiller için pek çok donanım ürettiği ortaya çıktı.

5 bin kişi sürücüsüzü otomobiller üzerinde çalışıyor

Teknoloji dünyasının en önemli şirketlerinden olan Apple, halihazırda 135 bini aşkın çalışana sahip. Ortaya çıkan belgelerde ise Apple'ın gizli sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan için 5 bin çalışanın görevlendirildiği belirtiliyor. Bu da bize Apple'ın sürücüsüz otomobillere ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Ar-Ge çatısı altında geliştiriliyor

Project Titan ile ilgili önemli bilgilere ulaşılsa, hala projenin nasıl yürütüldüğü veya kimlerin çalıştığı konusunda herhangi bir bilgi yok. Bunun ana nedeni ise projenin büyük bir gizlilik ile yönetilmesi. Ortaya çıkan belgelerde ise sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerine çalışan grupların Ar-Ge organizasyonu altına çalıştıklarını görüyoruz.

Apple belgelere erişimi olan çalışanları takip ediyor

Gizli bir proje olması nedeniyle Apple, Project Titan'ın gizli bilgilerine erişimi olan çalışanlarını siseme girdiklerine takip ediyor ve sisteme kaç kere girdiklerini veya hangi dosyalara eriştiklerini belirleyebiliyor. Sırları satarken yakalanan eski çalışan Zhang, Apple'ın paylaştığı bilgilere göre toplamda 581 kere dosyalara ulaştı.

Prototip üretildi

Zhang sayesinde ortaya çıkan bilgilere göre Apple, sürücüsüz otomobil projesinde prototip üretme aşamasında da geldi. Sızan bilgilere göre Apple, güç ve batarya sistemi gerektiren prototip üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.