Yeni soru çıkartmasıyla Instagram'da etkileşim yükseliyor

Yeni soru çıkartmasıyla Instagram'da etkileşim yükseliyor

Instagram, halihazırda etkileşim oranıyla kendinden söz ettiren Hikayeler özelliğine daha fazla etkileşim kazandırmanın yeni yollarını denemeye devam ediyor. Şimdiye kadar çıkartmalarda emoji slider ve anket çıkartmasını yayına alan şirket, dün herkese açtığı soru çıkartmasıyla etkileşimi bir üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Daha önce test edildiğini duyurduğumuz soru çıkartmasının yayına alınmasıyla birlikte kullanıcılar, takipçilerinden soru alabiliyor ve aralarından seçtikleri soruları Hikayeler'de paylaşarak herkese açık bir şekilde cevaplayabiliyor.

Platformdaki kanaat önderlerinin severek kullanabileceği bu özellik, tanınmış isimlerin takipçileriyle iletişimini güçlendirebilir. Üstelik takipçilerin Influencerlar hakkında ile merak etttiği bir çok şey olduğunu düşünürsek, soru çıkartmasının içerik stratejisini şekillendirebileceğini de söyleyebiliriz.

Bu arada soru çıkartmasına soru yazan kullanıcılar Hikaye sahibi tarafından görülebiliyor. Ancak bu soru paylaşıldığında, soruyu soran kullanıcının ismi görülmüyor. Eğer soru çıkartmasının DM'den çok da farklı olmadığını düşünüyorsanız, DM'nin bir sohbet ortamına zemin hazırladığını hatırlatalım. Soru çıkartması ise takipçiler ve kullanıcı arasındaki etkileşimin belli sınırlarda gerçekleşmesini sağlıyor.

Etkileşim oranıyla marka ve işletmelerin gözbebeği olan Instagram Hikayeler, aslında Snapchat’teki orijinal Hikayeler'e oranla 2 kat daha fazla kullanıcıya ve 6 kat daha hızlı büyümeye ulaştı. Görünen o ki; Instagram'ın eklediği her yeni özellik, Hikayeler'in büyümesini bir adım ileri taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.