Hyperloop CEO'su taşımacılığı nasıl değiştirmeyi amaçladıklarından söz etti

Hyperloop CEO'su taşımacılığı nasıl değiştirmeyi amaçladıklarından söz etti

Dirk Ahlborn, Elon Musk'ın Hyperloop projesi üzerine çalışan birkaç şirketten biri olan Hyperloop Transportation Technologies'in (HTT) CEO'su ve taşımacılık alanında gerçekten bir şeyleri temelden değiştirmeye çalışıyor.

Kendini "Hyperloop misyoneri" olarak gören Ahlborn'un görevi de aslında bu. Şirketin görünen yüzü olarak her yerde taşımacılığın ne kadar ileriye götürülebileceği, ne gibi eksikleri olduğunu ve bunları çözmek için neler yapabileceklerini söylüyor. Bunu yaparken yalnız olmadığını da belirtmek gerek çünkü şu anda HTT'nin 800 çalışanı, 48 partneri ve online 300 binden fazla kişinin dahil olduğu bir topluluğu bulunuyor.

Kazan'da düzenlenen bir konferansta Dirk Ahlborn ile yapılan röportaj bir çok ilginç detaya değindi. Business Insider ekibinin Kazan'a gelmek için 11 saat uçtuğunu öğrenen Ahlborn, bu 11 saatlik uçuşta aslında müşterilere ne kadar farklı şeyler sunulabileceğine değiniyor. "Şu anda uçuş deneyimleri "birinci sınıf, iş adamı sınıfı ve ekonomi" olmak üzere sınıflandırılmış ve alınan hizmet farkı sınıflara bölünmüş. Biz, birçok farklı şirketle çalışarak deneyimi sınıf bazlı değil de kişi bazlı yapmaya çalışıyoruz" diyor. "Bu da taşımacılık için çok farklı bir para kazanma modeli ortaya çıkarıyor."

Özellikle havaalanlarında insanlara "hayvan" gibi muamele yapıldığını belirten Dirk Ahlborn, "elimdeki verilerden yola çıkarak hazırlayacağım sistemle istersem herhangi bir yolcunun 1 dakika bile beklemeden işlemini tamamlayabilecek bir model geliştirebilirim" diyor.

Hyperloop'un güvenliğini "biyometrik" güvenlik sistemiyle sağlayacağını belirten Ahlborn "Çıplak yolcu" adını vedikleri bir projeleri olduğundan söz etti. "Bir yolcu cüzdan, telefon ve hatta üzerinde kıyafeti bile yoksa gerçekten yolcu mu değil mi biyometrik güvenlik sistemi ile tanımlanabilecek. Bu sayede eğer orada olmaması gereken biri varsa tespit edilebilecek" diyor. Ayrıca "Hyperloop ile bir binayı havaya uçuramazsınız ve bu nedenle uçaklardan daha güvenli hatta her kapsülde 30 kişi olacağı için ortalama bir metrodan bile daha güvenli" yorumlarında bulundu.

Şu anda yaşadıkları en büyük problemin hükümetler olduğunu da belirten Ahlborn, "zaman bizim lehimize işliyor çünkü bütün büyük metropoller çözüm arıyor ve çözüm biziz. Bu nedenle politikacılar bizi 20 yıl oyalayamazlar" diyor.

Önümüzdeki yıllarda Hyperloop ve Dirk Ahlborn'un adını daha fazla duyacağız. Röportajın tamamını soru cevap olarak Business Insider'dan okuyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.