Netflix, orijinal içerikleri için bu yıl 13 milyar dolar harcayacak

Netflix, orijinal içerikleri için bu yıl 13 milyar dolar harcayacak

20 yıl içinde, DVD kiralama şirketinden dijital yayıncılık yapan bir platforma evrilen Netflix'in tarihsel gelişimini daha önce sizlerle paylaşmıştık.

Netflix, şu anda başka yapım şirketleri tarafından oluşturulmuş içerikleri de platformunda yayınlıyor. Fakat şirket, daha çok kendi orijinal içeriklerini yayınlamaya özen gösteriyor. The Economist'in raporuna göre Netflix, bu sene orijinal içerikleri için 13 milyar dolar harcayacak. Bu meblağın Netflix'in Ekim 2017 itibarıyla harcamayı planladığı 8 milyar dolardan çok daha fazlası olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Netflix'in bu harcaması diğer stüdyoların harcamalarından da fazla olacak. HBO, 2017 yılında içeriğe 2,5 milyar dolar harcarken, CBS de 4 milyar dolar harcamıştı. Bu da Netflix'in Chris Rock'tan David Letterman'a büyük yetenekler çekmesine yardımcı oluyor. Netflix, The Economist'e göre bu yıl 82 orijinal film yayınlayacak. Bu filmlerin 23'ü Warner Bros, 10'u ise Disney için çekilecek.

Geçtiğimiz hafta yapılan bir ankete göre Netflix, video içeriği izlemenin en çok tercih edilen aracı. 2 bin 500 kişinin katıldığı ankete göre katılanların yüzde 27'si herhangi bir şey izlemek için Netflix'i tercih ediyor. Katılımcıların yüzde 20'si kablo TV, yüzde 18'i televizyon ve yüzde 11'i ise YouTube'u tercih ediyor. Netflix izleyicilerinin yaş ortalaması ise 18 ila 35 arasında değişiyor. Bu anketin sonucu da geleneksel yayıncılığın yerini dijital yayıncılığın aldığını kanıtlıyor.

Netflix'in orijinal içeriklerinden biri olan BoJack Horseman

Netflix, her bir izleyiciye ivme kazandıran ve her şeyden önce ne yaptığını ya da satın aldığını gösteren verilerde, kişisel zevklere hitap eden verileri kullanma yeteneğine odaklanıyor. Ayrıca Netflix birçok izleme yönteminden daha uygun olduğu için de tercih ediliyor. Ancak hepsinin teknolojik avantajlarla ilgili olmadığını söylememiz gerekiyor. Çünkü Netflix, GLOW ve BoJack Horseman gibi popüler dizileri de tutarlı bir şekilde üretmeyi başardı.

Platformun, ABD dışında da 124 milyondan fazla abonesi olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.