İllüstratörler için kaynak niteliğinde platform: Illustration Tools

İllüstratörler için kaynak niteliğinde platform: Illustration Tools

İllüstratörler, yaratıcı ekipler ve sanatçılar için yeni bir platform olan Illustration Tools, bu topluluk için bir buluşma noktası olmayı amaçlıyor. Platformunda araçlar, makaleler ve tartışma alanları sunan Illustration Tools, çevrimiçi kurslarıyla da bir kaynak niteliği kazanıyor.

Illustration Tools, araçlar sayfasında çizer ve tasarımcıların ihtiyacını düşünerek farklı bir liste hazırlamış durumda. Listede Asana, Evernote veya Trello gibi proje yönetim araçlarının yanı sıra Buffer gibi planlama araçlarına yer verilmesi dikkat çekiyor. Tabii ki bu araçların arasında Cinema 4D, True Grit ve Color Hunt gibi birbirinden farklı işlevlere sahip ve sadece çizerlerin kullanmak isteyebileceği bir çok aracın yer aldığını da belirtelim.

Araçlar sekmesini görüntülerken Yeni, En İyi ya da Keşfet  düğmelerine basarak sadece bu seçenekleri görüntülemeniz mümkün. Ayrıca Filtreler kısmından ihtiyacınız olan aracı belli kategorilere göre arayabiliyorsunuz.

Makaleler kısmında ise Illustration Tools'un henüz ciddi boyutta bir içerik bulundurmadığını belirtelim. Farklı kaynaklardan alınan ve sitenin kurucusu tarafından yazılan makaleler şimdilik bir seçki niteliğinde. Bu makaleleri de tıpkı araçlarda olduğu gibi farklı filtre ve seçeneklere göre görüntüleyebiliyorsunuz. Meslektaşlarına faydalı olmak isteyenlerin beğendikleri makaleleriIllustration Tools'a ekleyebileceğini söylemekte de fayda var.

Aynı zamanda makaleleri ve araçları bir arada görüntüleyebildiğiniz bu platformun çevrimiçi kursa sahip olduğunu da belirtelim. Platformun kurucusu Barselonalı bir dijital göçebe olan Magoz 'un vermeyi planladığı bu çevrimiçi dersler ön sipariş fiyatıyla 79 Euro, piyasaya fiyatıyla ise 120 Euro değerinde.

Özellikle kur farkı düşünüldüğünde bu fiyat fazla gelebilir ancak bu noktada Magoz'un aldığı 20'den fazla ödül düşünüldüğünde bu işe yeni başlayanların tercih edebileceği bir kurs olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik Magoz'un müşterileri arasında The New York Times, The Wall Street Journal, Scientific American gibi yayınlar, Vodafone ve SEAT gibi markalar, Ogilvy ve DDB gibi ajanslar ve Flipboard ile Medium.com gibi içerik platformları bulunuyor.

Ders almayı tercih etmeyenler ise 10 Euro karşılığında Illustration Tools'un topluluğuna üye olabiliyor. Bu özel ve dışarıya kapalı toplulukta bir yandan Illustration Tools'a eklenmesini istediğiniz özellikleri belirlerken, diğer yandan sorularınıza cevap bulabiliyorsunuz.

Magoz, Tasarımcılar ve çizerler için iyi bir seçenek olarak öne çıkan Illustration Tools'a zamanla yeni özellikler eklenebileceğini belirtiyor. İşe girişim tarafından baktığımızda ise  Instagram'da 56 bin takipçisi bulunan ve uzun süredir blog yazıları paylaşan Magoz'un bu platformlardan alacağı yüzde 1'lik bir dönüşümün ilk etapta projeyi devam ettirmek için gerekli olan fonu sağlayabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.