Siri Shortcuts beta olarak iOS 12 geliştiricilerinin kullanımına açıldı

Siri Shortcuts beta olarak iOS 12 geliştiricilerinin kullanımına açıldı

Bildiğiniz gibi Apple'ın geleneksel geliştirici konferansı WWDC her yıl bir çok önemli yeniliğe sahne oluyor. WWDC 2018’de birçok önemli yenilik duyurulmuştu ve bunlardan biri de Siri Shortcuts (kısayollar) özelliğiydi. iOS 12 ile beraber kullanıma sunulacak olan kısayollar özelliği, önceden tanımlayacağınız sesli komutlar sayesinde dilediğiniz işlemi kolay ve hızlı bir şekilde yaptırmanızı sağlıyor.

iOS 12 bildiğiniz gibi geliştiriciler etkinlikten hemen sonra geliştiricilerin kullanımına sunulmuştu. Yeni yaptığı duyuruyla beraber Apple, Siri Shortcuts özelliğini de beta olarak bir grup üçüncü parti gelişitiricinin kullanımına sunduğu bilgisini paylaştı. Bu geliştiriciler yeni özelliği kullanabilir ve farklı uygulamalar geliştirebilir, var olan uygulamalarına entegre edebilir.

Apple'ın asistanı Siri'nin Google, Amazon ve Microsoft'un karşısında ne kadar geride kaldığını ve dolayısıyla geliştiricilerin de ilgisini kaybettiğini paylaşmıştık. Bu yeni özellik sayesinde Siri, tekrar geliştiricilerin radarına girme şansı yakalayabilir.

Şu anda iOS 12'yi beta olarak kullanıyorsanız Siri Shortcuts'ı kısıtlı olarak test edebilir ve temel kısayolları deneyebilirsiniz.

Eğer geliştirici olarak beta olan bu özelliği kullanmak ve üzerine bir şeyler geliştirmek isterseniz o zaman da yapmanız gereken şey Developer Center - TestFlight - Request kısmından beta test ürününe erişim isteyebilirsiniz. Oluşturacağınız talebe yönelik cevap e-mail adresinize gönderilecek ve geliştirici olarak kabul edilirseniz siz de testler yapabileceksiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.