Volkswagen Group elektrikli araç paylaşım servisini kuruyor

Volkswagen Group elektrikli araç paylaşım servisini kuruyor

Daimler ve BMW gibi önemli otomobil üreticilerinin yıllardır kendi araç paylaşım servislerine sahip olduklarını sizlere aktarmıştık. Rakiplerini yakalamak için önemli bir hamle yapmaya hazırlanan Volkswagen Group, kendi elektrikli araç paylaşım servisini kuruyor.

2020 yılında Avrupa, ABD ve Asya'ya açılacak

Önümüzdeki yıl Almanya'da kullanıma sunulması beklenen elektrikli araç paylaşım servisinin 2020 yılında ise Avrupa'nın diğer şehirleri ABD ve Asya ülkelerine açılması planlanıyor. Volkswagen Group'un dün yaptığı açıklamalara göre servis içinde bulunacak olan tüm araçlar elektrikli olacak.

Volkswagen yönetim kurulu üyesi Jürgen Stackmann konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda araç paylaşım servislerinin önemli bir potansiyele sahip olduklarına ikna olduklarını dile getirdi. WE adına sahip olacak olan elektrikli araç paylaşım servisi, kısa mesafe yolculuklarından tutun da uzun seyahatlere kadar pek çok farklı durum için kullanılabilecek.

İlk etapta elektrikli otomobil paylaşımına odaklanacak olan elektrikli araç paylaşım servisinin ilerleyen dönemlerde filosuna elektrikli scooterları ve diğer elektrikli ulaşım araçlarını da eklemesi bekleniyor. Volkswagen'in geçtiğimiz Mart ayında Streetmate ve Cityskater isimlerinde iki farklı elektrikli scooter modeli tanıttığını da hatırlatalım. Volkswagen Group'un  elektrikli araç paylaşım servisi WE ile ilgili yeni bilgilere ulaştıkça sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.