Gelişen teknolojiyle birlikte geleneksel yöntemler, birçok alanda yerini mobil çözümlere bırakmaya devam ediyor. Arkadaşlar arası para transferini yönetmek ve kimin kime ne kadar borcu veya alacağı olduğunu görmek için geliştirilmiş bir harcama takip uygulaması olan Kassa da veresiye defterlerinin rafa kalkmasına olanak sağlıyor.
Ev, tatil, konser, iş gibi farklı farklı gruplar oluşturarak arkadaşlarınızla beraber yaptığınız tüm ortak harcamalarınızı ve borçlarınızı takip edebileceğiniz Kassa'da açılan bu grupların aynı zamanda bir sohbet (chat) grubu olduğunu da belirtelim. Yani siz bu sohbet grubunda arkadaşlarınızla aktivitenizi planlarken bir yandan da aynı grup içerisine yaptığınız harcamaları girebiliyorsunuz. Kassa yapılan bu ortak harcamaları sizin yerinize bölüyor, kime ne kadar borcunuz olduğunu anında söylüyor. Grup harcamaları dışında, kendi şahsi gelir ve giderlerinizi de Kassa’ya tanımlayarak tüm finansal hareketlerinizi tek bir yerden kontrol edebiliyorsunuz.
7 ay önce hayata geçirilen Kassa'da şu an 42 bin kullanıcı bulunuyor. Kullanıcıların büyük bir bölümünün gelirlerinden, en ufak harcamalarına kadar tüm finansal hareketlerini Kassa üzerinden takip ettiğini belirtelim. Kassa, yayına alındığı hafta boyunca, App Store'da Finans kategorisindeki bedava uygulamalar arasında ilk 15'te yer aldı ve şu anda ilk 30 uygulama arasında yer alıyor.
Geliştirilmesi 2 buçuk seneyi bulan ve bu sürecin sonunda şimdiki haline gelen Kassa, Irmak Günayer ve Mehmet Sözen tarafından hayata geçirildi. Girişimin şu anki ekibi ise 10 kişiden oluşuyor. SplitWise ve WhatsApp'ın ortaya karışık hali diyebileceğimiz Kassa, ilk yatırımını da tohum yatırım olarak aldı. Kassa, büyüme hızı bu şekilde devam ederse birkaç ay içerisinde yeni bir yatırım ile hem Türkiye’de büyümek hem de başka ülkelerde hızlıca kendini duyurmak istiyor.
Girişimin kısa vadeli gelecek hedefi, uygulama içerisinden borçlarınızı ödemeye ve/veya alacaklarınızı tahsil etmeye yarayacak para transferinin gerçekleştirilebileceği bir platforma dönüşmek olarak açıklanıyor. Şu anda çalışmaları devam eden bu özelliğin dünyadaki benzerlerinin de Revoult ve Venmo olduğunu belirtmemiz gerekiyor.
Girişimin uzun vadeli hedefinin ise, Kassa’nın etrafında farklı modüler yapılar geliştirerek, Kassa’yı kullanıcının tüm finansal ekosistemini bir arada tutan ve yöneten bir platforma dönüştürmek olduğunu söyleyebiliriz.
Uygulamayı iOS için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap