Google My Business, yeni sorgulama özelliklerini yayına alıyor

Google My Business, yeni sorgulama özelliklerini yayına alıyor

Google Rehber olarak hayatımıza giren, fakat sonra Google My Business ismini alan Google ürünü, kullanıcıların arama yaptıklarında yerel işletmeleri görebilmeleri için Google Haritalar‘da ücretsiz işletme girişleri oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Google My Business şimdi de işletmelerin yerel girişlerinizi bulmak için Google Haritalar'da veya Google Arama'da insanların nasıl arama yaptığını göstermek üzere tasarlanan konsolun "Analizler" bölümünde yeni bir rapor hazırlıyor. Bu rapora "işinizi bulmak için kullanılan sorgular" raporu deniyor ve bir zaman dilimi içinde kullanıcılar tarafından yapılan, işletmenizin en popüler sorgularını gösteriyor.

Raporda en çok ilgi çeken kısım ise "unique users" tabirinin kullanılmış olması. Yani bu aramalar, her zaman sizin işinize dair bir şeyler arayan kullanıcılardan ziyade konudan bağımsız, Google My Business'ın kendi tabiriyle "eşsiz" kullanıcılar tarafından oluşturulmuş sonuçları kapsıyor.

Bu haberi ilk ortaya çıkaran Mike Blumenthal'ın aldığı ekran görüntüsünde yukarıda bahsettiğimiz konuyu anlamak mümkün. Lakin birçok kullanıcı için henüz böyle bir özelliğin aktif edilmediğini de belirtmemiz gerekiyor. Yeni özellik muhtemelen, gelecek dönemde birçok kullanıcı için aktif edilecektir diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.