Gizliliğe önem veren istatistik hizmeti: Fathom Analytics

Gizliliğe önem veren istatistik hizmeti: Fathom Analytics

İnternet dünyasının her gün duyduğunuz meşhur bir gerçeği var: "Bir ürün için para ödemiyorsanız eğer ürün sizsiniz." Fathom Analytcis, buradan yola çıkarak piyasanın en büyük istatistik kaynaklarına (özellikle Google Analytics'e) karşı bir hareket başlatarak daha şeffaf, arkanızdan iş çevirmeyen, açık kaynak kodlu bir istatistik servisini hayata geçiriyor.

Henüz oldukça yeni bir girişim olan Fathom Analytics, Github üzerinden oldukça iyi bir destek görmüş durumda. Birçok kullanıcının merakla beklediği özellik ise ilerleyen zamanlarda hayata geçirilmesi beklenen self-hosted versiyonu. Bu sayede verilerinizi dilediğiniz gibi koruma altına alabileceksiniz.

Şu anda oldukça basit ve şık bir arayüzde en temel ihtiyacınızı karşılayacak verileri sunan Fathom, ilerleyen dönemlerde cihaz ve konum bazlı verileri ekleyecek olsa da Google Analytics gibi binlerce farklı veri sunmayı planlamıyor. Durum böyle olunca hedef kitlenin büyük platformlar olmadığını söyleyebiliriz. Daha çok orta ölçekli platformlara net veriler sunup nokta atışı yapmaları amaçlanıyor olabilir.

Ürünü denemek isterseniz Github üzerinden kodları indirerek hemen test edebilirsiniz. Ayrıca katkıda bulunmak isterseniz geliştiricilerle iletişime geçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.