Medya şirketi Quartz, Japonya merkezli Uzabase tarafından 110 milyon dolara satın alındı

Medya şirketi Quartz, Japonya merkezli Uzabase tarafından 110 milyon dolara satın alındı

Atlantic Media'nın bünyesinde bulunan iş ve teknoloji haberleri kuruluşu Quartz, 110 milyon dolarlık bir anlaşma karşılığında halka açık Japon şirketi Uzabase'e satıldı. Anlaşmanın bir ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Quartz, işten çıkarılma olmayacağını ve markasını mevcut editoryal ekiple birlikte devam ettireceğini belirtti. Eş başkan ve baş editör Kevin Delaney ile eş başkan ve yayıncı Jay Lauf, Uzabase ve kurucu ve CEO Yusuke Umeda'ya raporlama yapan eş başkanlar olarak görevlerine devam edecek.

Satın alma, Atlantic Media'nın sahibi David Bradley'nin ailesinin malvarlıklarını elden çıkarma planının bir parçası olarak görünüyor.

2012 yılında kurulan Quartz, "dijital çağın ekonomisti" olarak adlandırılıyor. Şirketin 20 milyondan fazla aylık okuyucusu bulunuyor. Sohbet forumları ve haber bültenleri gibi dağıtım yöntemleri de Quartz'ın popülaritesini günden güne artırmaya devam ediyor. Ayrıca şirketin, kreatif reklam anlayışının gelirleri artırdığını belirtelim. Quartz, 30 milyon dolarlık gelirde 1 milyon dolar kâr elde ediyor.

Şirket bugün, bu yılki toplam satışlarının yüzde 25-35 oranında artacağı tahmininde bulundu. Bu meblağ da ciddi anlamda kayda değer, çünkü Uzabase'in ödeyeceği bedeli de etkilemiş olacak. Quartz yaptığı açıklamada, gelecekteki finansal ve operasyonel performansa bağlı olarak anlaşmanın 75 ila 110 milyon dolar arasında değişeceğini belirtti.

Uzabase ise 2016 yılında Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nda halka açıldı ve şirketin mevcut piyasa değeri 870 milyon dolar civarında seyrediyor. Uzabase'in hizmetleri arasında iş zekası platformu, bir B2B pazarlama platformu ve tüketici alanında NewsPicks adlı bir haber uygulaması yer alıyor. NewPicks, ayda 15 dolar ödeyen 64 bin aboneyi kapsadığından Quartz anlaşması bu bağlamda özellikle ilgi çekici hale geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.