Elektronik sigara girişimi Juul Labs, 1,2 milyar dolar yatırım aldı

Elektronik sigara girişimi Juul Labs, 1,2 milyar dolar yatırım aldı

ABD'de aktif bir şekilde kullanılan ve deniz aşırı genişlemeyi hedefleyen elektronik sigara girişimi Juul Labs, yeni yatırım turunda 1,2 milyar dolarlık yatırım aldı. Girişim, bu yatırımla birlikte değerlemesini de 15 milyar dolara çıkardı. Bu arada belirtelim Juul'un yatırımcıları arasında Tiger Global Management ve Fidelity Investments de bulunuyor.

ABD'de Juul Labs, eski tütün kullananıcılarına hitap ederek mevcut tütün piyasasını yerle bir eden başarı yakaladı. Ancak, şirketin lider ürünü olan, Juul olarak bilinen modaya uygun, yüksek nikotinli kalem ile ilgili endişeler, önümüzdeki birkaç yıl içinde şirketin geleceğini de riske atabilir. Bu kaygılar, Juul Labs ürünleri için yapılan araştırmaların da artmasına neden oldu.

Kafaları karıştıran diğer konular arasında, şirketin ürünlerini gençlere pazarlayıp pazarlamaması ve FDA'in ürün güvenliğini gözden geçirmesi için kongre üyelerinin taleplerinin artması ile ilgili bir Gıda ve İlaç İdaresi sorgusu da yer alıyor. Ayrıca San Francisco'nun aromalı tütünü yasaklaması gibi yerel inisiyatifler, şirketin cazibesinin önemli bir parçası olarak tatlı ve meyveli lezzetleri tanıtan şirket üzerinde ek baskı yaratabilir.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi de şirketin daha önce 18 yaşına kadar cihazları yasal olarak kullanamayan gençlere reklam verilip verilmediğini belirlemek için Juul Labs'in pazarlama uygulamalarını da gözden geçiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.