Uygun fiyatlı iPhone modelinin detayları ortaya çıktı

Uygun fiyatlı iPhone modelinin detayları ortaya çıktı

Geçtiğimiz Haziran ayında Apple'ın 3 yeni iPhone modeli ile karımıza çıkacağından sizlere bahsetmiştik. Şu ana kadar paylaşılan bilgilere göre üretilecek olan 2 iPhone modeli iPhone X modelinde de karşımıza çıkan OLED ekran teknolojisini, diğer iPhone modeli ise hem iPhone 8 hem de diğer iPhone ailelerinde de kullanılan LCD panel kullanacak. Bu haberimizde ise LCD panel kullanması beklenen 6,1 inç boyutundaki iPhone modeline yakından bakacağız.

Ailenin ortanca üyesi olarak karşımıza çıkması beklenen 6,1 inçlik iPhone modelinin en büyük avantajı ise uygun fiyatlı olacak olması. Hatırlatmak gerekirse karşımıza çıkması beklenen ve OLED panel kullanacak olan iPhone modellerinin 5,8 ve 6,4 inç ekran büyüklüğüne sahip olmaları bekleniyor.

Apple'ın tedarikçilerinin paylaştığı bilgilere göre 8,47 mm kalınlığında olacak olan 6,1 inçlik iPhone modelinin OLED ekran kullanan modellere oranla daha kalın olması bekleniyor. 6,4 inçlik model 7,85 mm kalınlığında olacakken, 5,8 inçlik iPhone modeli ise 7,7 mm kalınlığında olacak.

Tıpkı diğer modellerde de olduğu gibi arka kısmında cam kullanacak olan LCD iPhone modelinin kablosuz şarj teknolojisine sahip olup olmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Paylaşılan bilgilere göre 6,1 inçlik iPhone modelinin 320 ile 330 PPI arasında bir değere sahip olması bekleniyor.

Kısacası LCD panel kullanan modelin ekran çözünürlüğü diğer iPhone modellerine oranla daha düşük olacak. Karşılaştırmak gerekirse 5,5 inçlik iPhone 8 Plus modelinin PPI değeri 401. Bir diğer ilginç bilgi ise LCD panel kullanacak olan iPhone'un 3D Touch teknolojisine sahip olmayacağı.

550 dolar fiyat etiketine sahip olacak

Paylaşılan raporlara göre 6,1 inçlik iPhone modeli 3D Touch teknolojisi sayesinde erişilen menülere Android platformunda da olduğu gibi uzun basma ile ulaşacak. 3 GB RAM'e sahip olması beklenen LCD iPhone modelinin hangi işlemciyi kullanacağı ise henüz net değil.

Arka kısmında ise diğer modellerin aksine tek kamera kullanacak olan model, portre modu and portre aydınlatma gibi özelliklere sahip olmayacak. Son olarak fiyatına gelecek olursak LCD panele sahip olacak 6,1 inçlik iPhone modelinin 550 dolar fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.