İş birliği yapmak isteyen müzisyenler için tanışma platformu: Vampr

İş birliği yapmak isteyen müzisyenler için tanışma platformu: Vampr

Gelişen teknolojiyle birlikte, eskiden analog olarak gerçekleştirdiğimiz birçok şeyi günümüzde mobil cihazlar üzerinden hayata geçirebiliyoruz.

Örneğin; eğer şu anda 90'ların ortasında bir müzik grubu kuracak olsaydık, gruba eleman bulabilmek için eşe dosta haber salmak, çeşitli yerlere ilanlar yapıştırmak zorunda olacaktık. 2000'lerin başında ise internetin daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasıyla fiziksel ilanlar yerini forum sitelerindeki ilanlara bıraktı. Günümüzde mobil uygulamaların aktif bir şekilde kullanılması ise bu probleme tamamen farklı bir çözüm bulmanın da kapısını açtı.

"Müzisyenler için Tinder" olarak nitelendirilen Vampr, iş birliği yapmak isteyen müzisyenleri tek bir platformda bir araya getiriyor. Tinder dediğimiz zaman anda akla ilk gelen kelime "arkadaşlık" olsa da Vampr'in bundan çok daha fazlası olduğunu belirtmemiz gerekiyor. En basit şekliyle anlatmak gerekirse; müzisyensiniz ve bir davulcu arıyorsunuz. Aradığınız kategoriyi belirttiğiniz zaman, Vampr'de kendinize en uygun davulcuyu bulabilmeniz mümkün oluyor. Tinder denmesinin nedeni ise aynı yöntemle çalışıyor olması. Konuşmak istemediğiniz kişinin profilini sola, konuşmak istediğinizinkini ise sağa kaydırıyorsunuz.

Vampr'i kullanmak da gerçekten çok kolay. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra Facebook hesabınızla sisteme giriş yapıyorsunuz. Kullanıcı olduktan sonra da "Ayarlar" kısmından ister YouTube, isterseniz de Soundcloud sayfanızı profilinize entegre ediyorsunuz. Dinlediğiniz müzik türünü, aradığınızın ne olduğunu da belirttikten sonra sistemi kullanmaya hazır oluyorsunuz.

Tamamen ücretsiz olan Vampr, şu anda 192 ülkede aktif olarak kullanılıyor. Uygulamada ortalama sohbet sayısı 3 milyona yakınken, gerçekleşen kaydırma sayısı ise 17 milyon'dan fazla. Vampr'in tüm dünyada 300 binden fazla kullanıcısı bulunuyor ve uygulamada 9 farklı dil seçeneği mevcut.

Josh Simons ve Baz Palmer tarafından kurulan Vampr, 2017'de Apple'ın En İyi Uygulamalar listesinde de yer aldı.

Uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız içinse Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.