Oteller için yapay zeka destekli chatbot: İcibot

Oteller için yapay zeka destekli chatbot: İcibot

B1 tarafından geliştirilen bir yapay zeka çözümü olarak karşımıza çıkan İcibot, özellikle otellerin kullanıma için geliştirildi. Yaklaşık 9 ay içinde 7 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen İcibot, her konuk için yapay zeka destekli için özel bir otel asistanı olarak hizmet veriyor.

Messenger chatbot arayüzüne sahip olan İcibot, otellerin misafir ilişkilerini yönetebilmesi için Messenger üzerinden istek ve şikayetleri karşılayan ve verdiği hazır cevaplarla otellerdeki misafir ilişkileri operasyonuna destek veren bir yazılım. Misafirlerin profillerini oluşturan İcibot, misafirleri belirli özelliklerine göre gruplayıp onlara istenilen zamanda mesaj atmaya da olanak veriyor.

Kısacası sanal bir misafir ilişkileri asistanı olan İcibot, misafirlere tatil boyunca ya da otelde konakladıkları süre boyunca otelde neler yapabilecekleri konusunda yol gösteriyor. Otel misafirlerinin taleplerini veya şikayetlerini hızlıca otele iletebilen yazılım, otelin rezervasyon gerektiren her alanına pratik, hızlı bir şekilde rezervasyon yapılmasını da sağlıyor.

Hızlı check-in özelliği

Ayrıca misafirler otelden ayrıldıktan sonra İcibot sayesinde erken rezervasyon fırsatları ve onlara özel oluşturulmuş bazı indirimlerden de faydalanabiliyor. İcibot'un ön plana çıkan özelliklerinden bir diğeri ise check-in hizmeti. Misafirler otele yaklaştığında İcibot'un hızlı check-in özelliğini kullanarak otele giriş yapacağı zaman sıra beklemeden odasına çıkabiliyor.

Antalya'da PGS Hotels & Resorts Kremlin Palace'ta test edilen İcibot, konaklayan her 10 misafirden 3'ü tarafından kullanılıyor. İcibot kullanan ve haftalık yaklaşık 2 bin misafiri ağırlayan bir otel, sezon sonunda ortalama 20-30 bin misafirinin taleplerini görebilecek, istatistiksel yorumlayabilecek, otelinin hangi alanında ne tür problemleri olduğunu anlık ve dönemlik görebilecek ve sahip olduğu misafir profillerine "mesaj" yoluyla pazarlama aksiyonu gerçekleştirebilecek.

Arka plandaki yönetim paneli sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen İcibot, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. Başlangıç bedeli ve aylık kullanım ücretlerine sahip olan İcibot'un fiyatları ise 99 eurodan başlayarak 299 euro seviyelerine kadar çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.