Girişim kurmayı kolaylaştıran, dış kaynak kullanımı odağındaki 10 araç

Girişim kurmayı kolaylaştıran, dış kaynak kullanımı odağındaki 10 araç

Birçok girişimci için kuruluş aşaması ve ilk evreler epey zorlayıcı olabiliyor. Dış kaynak kullanımı, yani outsourcing ise girişimcilerin bu dönemde sıkıntı yaşadıkları en büyük sorunlardan biri haline gelebiliyor. Sağlam bir girişimin temellerini doğru ekiple birlikte atabilmek ve kuruluş aşamasında oluşabilecek sorunları ortadan kaldırabilmek amacıyla, dış kaynak kullanımını odağına alan 10 yurt dışı girişimle sizi tanıştıralım.

Toptal

Toptal, girişimleri, işletmeleri ve kuruluşları dünyanın en iyi freelance yazılım geliştiricileri, tasarımcıları ve finans uzmanları ile buluşturmayı hedefliyor. Bu profesyoneller tam zamanlı, yarı zamanlı veya saatlik olarak ekiple birlikte çalışabiliyorlar. Günümüzde hem büyük hem de küçük ölçekli birçok şirket, aday nitelikleri, takım dinamikleri ve finansla ilgili dış kaynak kullanımı zorluklarıyla karşı karşıya kalıyor. Toptal ise oluşturduğu pazar yeri ile bu zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Hidden Founders

Hidden Founders, hızlandırılmış geliştirme becerileri ve başlangıç ​​deneyiminin bir karışımı diyebiliriz. Girişim, kurucuların bir MVP (web veya mobil ürün) oluşturmasına ve hipotezlerini minimum maliyetle test etmek için pazara hızlı bir şekilde ulaşmasına yardımcı oluyor. Bunu da özel bir "kira" sözleşmesiyle yapıyor. Kurucular, projelerinde yüzde 14'lük bir peşinatla işe başlayabilirken, kalan miktar 18 aylık taksitlere yayılıyor.. Altı ay sonra, kurucular soru sormadıkça ve tüm ödemelerden vazgeçtikleri anda taksitlerini iptal edebiliyorlar. Hidden Founders, girişim kurucularının nakit yatırımlarının düşük tutulması amacıyla her girişimin yüzde 3'lük hissesini talep ediyor. Hidden Founders'ın birlikte çalıştığı her girişime yatırım yaptığını da hatırlatalım.

99designs

99designs, logo tasarımı, web tasarımı ve diğer tasarım yarışmaları da dahil olmak üzere grafik tasarımı konusunda bir pazar yeri olarak faaliyet gösteriyor. 99designs, dünya çapında yetenekli reklam öğeleriyle tasarlanmış tasarıma ya da logoya ihtiyaç duyan kişileri birbirine bağlayan canlı bir online platform da diyebiliriz.

Folyo

Folyo, tasarımcıların bulunduğu bir online topluluk olarak hizmet veriyor. Platformda projenizi yayınlıyorsunuz ve projenizi seçtikleri freelance tasarımcılara gönderiyorlar. Sizin için en iyi tasarımcıların kısa bir listesini oluşturuyorlar ve yeterli cevap aldıktan sonra, en uygun olanı size öneriyorlar. Folyo'ya bir proje göndermenin bedeli ise 99 dolar. Eğer bir tasarımcı bulamazsanız, tam bir geri ödeme ve bir sonraki projeniz için yüzde 20 indirim alıyorsunuz.

Gigster

Gigster, bir uygulama veya web sitesi oluşturmak için yüksek kaliteli, önceden tasarlanmış geliştiricilerle bağlantı kurulmasına olanak sağlıyor. Yeni bir iş gönderdikten birkaç dakika sonra bir geliştiriciyle sohbet etmeye başlayabiliyorsunuz ve konuştuğunuz geliştirici, belirttiğiniz işe göre seçiliyor. İlk sohbette, geliştirici, işinizin maliyetini tahmin ediyor ve Gigster e-posta yoluyla size ulaşıyor. Eğer parayı kabul ederseniz siz ve geliştirici doğrudan Gigster üzerinden çalışıyorsunuz ve projenizi tamamladıktan sonra, eğer memnun kalırsanız ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Fiverr

Fiverr, yaptıkları işi seven insanlardan milyonlarca geliştiriciyi bünyesinde bulunduran online bir pazar yeri. Fiverr yaptığı işi bireylerin ve işletmelerin her şeyi, rakipsiz bir değerde elde etmesinin en kolay yolu olarak tanımlıyor. Fiverr, yaratıcı ve profesyonel hizmetler için dünyanın en büyük pazarlarından biri diyebiliriz. Kişiye, eğlenceli ve ilginç işlerden, temel iş hizmetlerine kadar çeşitli kategorilerde gezinme imkanı sunuyor. Dünya çapında 200'den fazla ülkede 100'ün üzerinde farklı kategoride 3 milyondan fazla işi bünyesinde bulunduruyor.

CodersClan

CodersClan, kod görevlerinin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulmuş bir pazar yeri olarak hizmet veriyor. Müşterilere, kodun yapılmasının en kolay yolunu sunarak, bugün mevcut olan dış kaynak kullanım maliyetlerini en aza indirgemeyi hedefliyor. Amaçları, hem müşteriler hem de kodlayıcılar için mümkün olduğu kadar sorunsuz dış kaynak kodlama yapmak ve zaman zaman sık sık günlük bir süreçten günlük bir süreç haline getirmek. CodersClan, her görevi doğru kodlayıcılarla eşleştiriyor ve müşteriyi bireysel serbest çalışanların işe alınması ve yönetilmesi konusunda sıkıcı ve hataya meyilli bir süreçten kurtarıyor.

Creative Market

Creative Market, dünyanın her yerinden bağımsız reklamlar tarafından oluşturulan, Yazı Tipleri, İkonlar, Grafikler, Çizimler, WordPress Temaları, Web Sitesi ve Baskı Şablonları ve daha fazlası gibi el yapımı tasarım içerikleri bünyesinde barındıran bir platform olarak faaliyet gösteriyor.

Yeeply

Uygulamalar, oyunlar veya yanıt veren web ile ilgili bir mobil projeniz varsa, Yeeply, projenize dikkat çekmek için doğru uzmanı bulmanızı sağlayan bir platform olarak hizmet veriyor. Platformda bir projeyi yayınlamak tamamen ücretsiz ve bunu yaparak 6 bin'den fazla mobil uzmandan oluşan bir ağdan teklif almaya başlıyorsunuz. Yeeply'de hedefinize ulaşmak için dört adım yer alıyor. Projenizi açıklıyorsunuz, teklif alıyorsunuz, sağlayıcınızı seçiyorsunuz ve ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz.

Upwork

Upwork (eski adıyla oDesk), dünyanın en büyük serbest yetenek piyasası diyebiliriz. Vizyonları, işletmeleri her zamankinden daha hızlı bir şekilde büyük yeteneklerle birleştirmek olan Upwork, her büyüklükteki işletmeler, tek bir şirketten büyük şirketlere kadar, bir bilgisayarda yapılabilecek herhangi bir işin satın alınmasını sağlıyor. Upwork, aşağıdaki kategorilerde 2 bin 700'den fazla işi bünyesinde barındırıyor.

  • Web geliştiricileri
  • Mobil Geliştiriciler
  • Tasarımcılar ve Yaratıcılar
  • Yazarlar
  • Sanal Asistanlar
  • Müşteri hizmetleri ajanslar
  • Satış ve Pazarlama Uzmanları
  • Muhasebeciler ve Danışmanlar
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.