Honda, ikonik robotu Asimo'yu emekli ettiğini açıkladı

Honda, ikonik robotu Asimo'yu emekli ettiğini açıkladı

Herkesin sempatiyle yaklaştığı, Honda'nın ikonik robotu Asimo, şirket tarafından emekli ediliyor. Yıllardır ticari fuarlardaki yerini alan ve uzun zamandır herhangi bir gelişme göstermeyen insansı robot Asimo, bugüne kadar birçok robotun da öncüsü oldu.

Adını ünlü bilim kurgu yazarı Isaac Asimov'dan alan Asimo'nun tarihi ise tahmin edebileceğinizden daha da eski diyebiliriz.

2000 yılında, iki ayaklı insansı robot olarak piyasaya sürülen Asimo, on yıldan uzun bir süredir de gelişim aşamasındaydı. Her ne kadar insan merkezli bir çevrede dolaşabilecek ve insanlarla aynı şekilde etkileşime girebilecek bir robot fikri çekici olsa da en insansı robotlar bile, gerçek bir insanın düşünmeden yaptığı en sıradan görevlerde dahi başarısız oluyorlar. Yarı programlanmış Asimo ise piyasaya çıkış tarihine baktığımızda birçok yeniliğin gerisinde kalıyordu.

https://youtu.be/pxxRPDuBYmM

Asimo, yenilikçi, gelişmiş ve iddialı bir platformdu. Yürüyüşü oldukça düzgündü. Üstelik rampalar ve merdivenler de Asimo için sorun teşkil etmiyordu. İnsanların yüzlerini tanıyor ve bir dakika süren demoda istenilen şeyleri yapıyordu.

Honda her ne kadar Asimo'yu rafa kaldırıyor olsa da şirketin başka insansı robotlar üzerinde çalıştığını da belirtelim. Buna ek olaraki Asimo'nun daha gelişmiş halini gelecekte görmemiz de mümkün gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.