Google Takvim'e "Ofis Dışında" özelliği geliyor

Google Takvim'e

Google ürünleri her geçen gün yenilenmeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak Google Takvim'e "Out of Office" yani "Ofis Dışında" adlı yeni bir özellik eklendi.

Google Takvim'in yeni özelliği, çalışma saatleri dışındaysanız veya müsait değilseniz karşı tarafa bildirimler gönderiyor ve Google Takvim'in bu saatler dışında sizin adınıza toplantıları otomatik olarak reddetmesine izin veriyor. Kullanmaya yeni başlayanlar, webde Google Takvim ile bir etkinlik oluştururken seçebilecekleri yeni bir "Ofis Dışı" takvim giriş türü olduğunu görecekler. Bu özelliğin bazı kullanıcılar için henüz aktif edilmediğini de hatırlatalım.

Örneğin, tatilinizin tarihlerini programlıyorsanız, bu etkinliği "Ofis Dışı" olarak işaretleyebileceksiniz. Başkaları bu süre zarfında size toplantı davetleri gönderirse, Google Takvim sizin onayınıza ihtiyaç duymadan bu davetleri reddedecek. Böyle bir özelliğin Google kullanıcıları tarafından uzun bir süredir talep edildiğini söylemek mümkün.

Google'ın yeni özelliği, etkinlik türüne göre etkinliklerin ne zaman "Ofis Dışı" olarak belirtilmesi gerektiğini otomatik olarak algılayacak şekilde tasarlandı. Başka bir yeni özellik ise çalışma saatlerinizi Google Takvim’de daha iyi özelleştirebiliyor olmanız. Şu anda, çalışma saatlerini haftanın tüm günleri için bir aralığa ayarlayabilirsiniz, ancak "Ofis Dışı" özelliğiyle her gün için saatlerinizi ayrı ayrı özelleştirebilirsiniz. Bu da farklı saatlerde çalışan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Google Takvim, çalışma saatlerinizi önceki programlamalarınız örnek alarak düzenlemeye çalışacak ve bunları uygulamak için Ayarlar kısmında özelliği aktif etmeniz gerekecek.

Google, yeni Google Takvim araçlarının G Suite kullanıcılarına sunulduğunu, yakın zamanda diğer kullanıcılar için de aktif edileceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.