Araba satışında görüntülü görüşme devri: Arabam.com'dan “bi`görelim” özelliği

Araba satışında görüntülü görüşme devri: Arabam.com'dan “bi`görelim” özelliği

Otomotiv pazaranın önemli oyuncularından olan Arabam.com, yeni özelliği ile karşımızda. Arabam.com'un kullanıcılarına uzak mesafe gitmeden önce aracı ve sahibini görme imkanı sunan “bi`görelim” özelliği, görüntülü görüşme kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Bi`görelim özelliğinin oldukça kolay bir şekilde kullanılabildiğini de ekleyelim. Öncelikle araç arayan kullanıcıların “ bi`görelim” özelliğine sahip olan ilanları direkt olarak filtreleyebiliyor. Bu ilanlar içerisinde beğendikleri aracın sahibini, ilan detay sayfasındaki “iletişime geç” butonuna tıkladıktan sonra iletişim seçeneklerinden “bi`görelim”i seçerek arayabiliyorlar.

Arama sonrasında ise Arabam.com panelinde, arama geçmişine ulaşabiliyor ve görüşme kaydı tekrar izleyebiliyor. Arama öncesinde KVKK kapsamında görüşmenin kaydının alınacağının ve görsel içeriğin her iki taraf tarafından kayıtlı aramalar içerisinden izlenebileceğine dair onay verilmesi gerektiğini de ekleyelim.

Hem alıcılar hem satıcılar için araç alım/satım döneminde birçok kişide numaralarının olması rahatsızlık veren bir duruma dönüşebiliyor. Bunu önleyebilmek için bi`görelim servisinde alıcının numarası satıcıda gözükmüyor. Satıcı da dilerse numarasını kapatarak sadece bi`görelim üzerinden çağrı almayı tercih edebiliyor.

Sorunları ortadan kaldırıyor

İkinci el araç alım/satım sürecinin en önemli sorunlarından bir diğeri ise karşılıklı olarak yapılan görüşmelerde verilen vaatlerin veya bilgilerin, gerçek satış anında veya sonrasında teyit edilememesi. Bu sebeple birçok alıcı ve satıcı satış esnasında veya sonrasında sorun yaşayabiliyor.

Bunu engelleyebilmek için bi`görelim ile yapılan aramalar otomatik olarak kaydediliyor. Her iki kullanıcının panelinden görüşme kaydına ulaşılabiliyor. Böylece her iki taraf da görüşme esnasında verdiği/aldığı bilgileri kanıtlayabiliyor, gönül rahatlığı ile süreci tamamlayabiliyor.

Kısacası bi`görelim sayesinde alıcılar beğendikleri aracı gidip görmeden önce, satıcıyı görüntülü olarak arayıp, aracı canlı olarak görebiliyor. Varsa görmek istedikleri detayları görüşme sırasında özellikle görüp, aracın gerçekten görülmeye değer olup olmadığına karar verebiliyorlar.

Satıcıların aramaları karşılayabilmeleri için Arabam.com mobil uygulamasına giriş yapması ve mobil uygulama üzerinden çağrıyı karşılamaları gerektiğini de ekleyelim. Ancak alıcılar, arama yapmak için mobil cihaz kullanmak zorunda değil. Masaüstü bilgisayarları üzerinden de, kameralarını açarak görüntülü görüşme yapabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.