Online seyahat acentesi TourRadar 50 milyon dolar yatırım aldı

Online seyahat acentesi TourRadar 50 milyon dolar yatırım aldı

Uzun süreli turlara odaklanan (10-20 günlük turlara kadar) Viyana merkezli online seyahat acentesi TourRadar, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolarlık yatırım aldı.

Silikon Vadisinin büyümeye odaklanmış VC'lerinden olan TCV'nin liderliğinde toplanan yatırım turuna önceki yatırımcılar Cherry Ventures, Endeit Capital, Hoxton Ventures ve Speedinvest yeni yatırımlarıyla dahil oldular. Seyahat alanındaki yatırımlarıyla (Expedia ve Airbnb) TCV'nin oldukça önemli bir deneyiminin olduğu söylenebilir.

TCV'nin yatırım partnerlerinden ve TourRadar'ın melek yatırımcılarından Erik Blachford, TourRadar'ın yönetici kadrosuna katıldı. TourRadar için oldukça önemli bir kazanım olduğunu söyleyebiliriz çünkü Erik Blachford daha önce Expedia ve Hotels'in de yatırım asetlerini yöneten IAC Travel'ın CEO'luğunu yapıyordu.

TourRadar'ın kurucu ortağı ve CEO'su Travis Pittman, yıllar önce katıldığı bir konferansta Erik Blachford'u dinlediğini ve çok etkilendiğini, sonunda TourRadar'ın yönetim kadrosuna dahil olmasından oldukça mutluluk duyduğunu belirtiyor.

TourRadar'ın diğer günlük tur satan şirketlerden asıl farkının uzun süreli turlar olduğunu söyleyebiliriz. Birden fazla güne yayılmış turlar sağlayarak kullanıcıların seyahat deneyimini geliştirmeyi amaçlayan TourRadar, Avrupa, Asya, Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda'da irili ufaklı 600'den fazla tur firmasıyla çalışıyor ve şu anda kullanıcılarına 25.000'den fazla tur seçeneği sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.