Japonlar tarafından üretilen yapay zeka odaklı güvenlik kamerası, hırsızlığın önüne geçiyor

Japonlar tarafından üretilen yapay zeka odaklı güvenlik kamerası, hırsızlığın önüne geçiyor

Gelişen teknoloji ile güvenlik kameraları, her geçen gün daha fazla kullanılmaya ve kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. Japonlar tarafından yeni üretilen ve odağına yapay zekayı alan güvenlik kamerası ise her işi kendisi hallediyor.

Japon telekom devi NTT East ve yeni kurulan Earth Eyes Corp. tarafından inşa edilen yeni kamera, "AI Guardman” olarak adlandırılıyor ve Japonya'daki mağaza sahiplerinin potansiyel satış mağazalarına ulaşması için tasarlanıyor. Kamera, Carnegie Mellon University tarafından geliştirilen canlı video akışlarını taramak ve görebileceği herhangi bir organın pozlarını tahmin etmek için geliştirilen açık kaynak teknolojisini kullanıyor. Sistem daha sonra bu poz verilerini önceden tanımlanmış şüpheli davranışlarla eşleştirmeye çalışıyor ve dikkat çekici bir şey görürse, bağlı bir uygulama aracılığıyla dükkan sahiplerini uyarıyor.

Earth Eyes tarafından yayınlanan teknolojinin prototip versiyonunun bir demo videosunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilir ve kameranın çalışma sistemini görebilirsiniz.

AI Guardman en az birkaç yıldır geliştiriliyor olsa da ilk olarak geçen ay NTT East ve Earth Eyes, kameranın ilk denemelerinin sonuçlarını paylaştı. NTT East ve Earth Eyes, AI Guardman’ın mağazalardaki hırsızlığı yüzde 40 oranında azaltacağını öne sürüyor.

AI Guardman'ın müşterilerin satın alabilecekleri, takabilecekleri ve çok fazla gecikme olmadan kullanmaya başlayabilecekleri gelişmiş özelliklere sahip bir ürün olacağını söyleyebiliriz. NTT East'in sözcüsü kameranın temmuz ayında satışa çıkacağını ve yaklaşık 2 bin 250 dolarlık bir fiyata sahip olacağını söyledi. Bu fiyata ek olarak bulut işletim sistemi için de aylık 40 dolarlık bir ücretlendirme mevcut olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.