Google masaüstünde Pinterest tarzı görsel aramayı test ediyor

Google masaüstünde Pinterest tarzı görsel aramayı test ediyor

Google masaüstünde yapılan görsel aramalarında dikey hizlama sonuçlarını test etmeye başladı. Yapılan aramalarda gelen sonuçlar eskiden yatay olarak sıralanırken artık dikey bir hizalamaya sahip ve bu görünümüyle Pinterest'in görsel sonuçlarına oldukça benziyor. Üstelik benzerlik sadece sıralama ile de sınırlı değil.

2017 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında görsel aramada bir çok yeniliği hayata geçiren Google o dönemlerde arama sonuçlarında videolara yer vermeye ve bir görsel arama sonucunda çıkan yemek/tatlı tarifinin detaylarını da göstermeye başlamıştı. Artık arama sonuçlarında görsellerin üzerinde küçük bir ikon ve yazı ile çıkan sonucun video mu yoksa sitede satılan bir ürün mü olduğunu da göstermeye başlıyor.

Görsele tıkladığınız zaman çıkan sonuç hakkında çok daha dinamik sonuçlara ulaşabiliyorsunuz. Bir ürünse ve Google ile entegre çalışıyorsa ürünün stokta olup olmadığına, fiyatına ve daha bir çok detaya ulaşabiliyorsunuz. Direkt olarak oradan sipariş bile verebileceksiniz bir çok ürünü. Bu sayede Google Amazon ve Ebay gibi devlere trafik göndermenin önüne geçerken kendi platformu aracılığıyla yapılan satışların oranını da artırmayı hedefliyor diyebiliriz.

Google, yapılan bu testleri doğrulasa da henüz daha fazla açıklama yapmadı. Google sözcüsü yaptığı bir açıklamada "Sürekli olarak Google Görseller ile ilgili deneyimlerinizi geliştirmeye çalışıyoruz ve şu anda bu testler dışında daha fazla duyuracağımız bir özellik yok" dedi.

Google Türkiye üzerinden bir çok farklı arama ile benzer bir sonuç yakalamaya çalıştım fakat sanırım henüz bu özellik sadece Amerika kullanıcılarına açılmış. Onlarda bile henüz tüm sonuçlar bu şekilde dikey bir hizalama ve detaylı açıklama ile gelmiyor. Hala bir çok sonuç yatay sıralama ile çıkıyor. Bu da henüz bu özelliğin tamamen yayına alınmadığı anlamına geliyor. İlerleyen dönemlerde hepimiz benzer sonuçlar görmeye başlayabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.