Google'ın görsel aramasında dikkat çeken yeni özellikler

Google'ın görsel aramasında dikkat çeken yeni özellikler

Google, görsel aramalarda önemli yeniliklere gidiyor. Şimdiye kadar yapılan aramalarda görsellere bizi ulaştıran Google, artık görseller ile ilgili çok daha fazla bilgiyi sunmaya hazırlanıyor. Yenilenen Google görsel arama sonuçlarında, karşınıza çıkan bir görselde bulunan yemeğin veya tatlının tarifini görebilecek ya da satın alabileceğiniz bir şey varsa o görsel içindeki ürünler üzerinden fiyat görüp, satın almaya doğru yönlendirilebileceksiniz.

Yenilenen görsel arama sonuçlarında, görseller minik ikonlar ve yazılarla kategorize edilmiş olarak karşınıza çıkacak. Videolarsa bir videoya, tarife veya satın almaya yönlendirecek.

Google, AMP yayıncılarına sayfalarını test edebilmeleri ve istatistiksel verilere ulaşabilmeleri için bazı araçlar da sunuyor. Site yöneticileri bu araçları kullanarak, video ve tarif gibi detaylarları görsel arama sonuçlarında öne çıkarabilecek. Bunun yanında web siteleri etiketlere ait istatistiklere de ilerleyen zamanlarda ulaşabilecekler.

Pinterest'in başarılı görsel arama tekniklerini klonluyor

Pinterest'ten kopyalanan bu özellik Google'ın Pinterest'ten aldığı ilk özellik değil.  Google, daha önce de "benzer ürünler" seçeneği ekleyerek kullanıcıların gözlük, ayakkabı, çanta gibi görsel arama sonuçlarında benzer ürünleri bulup fiyat incelemesi yapmasını ve satın alabilmesini sağlamıştı.

Google bu yıl düzenlediği geliştirici konferansında Google Lens'in çok büyük değişimler geçirerek artık kullanıcıların kamerayı tuttuğu yerde ne gördüğünü algılayıp ona göre aksiyona geçebileceğini duyurmuştu.

Pinterest Türkiye'de pek olmasa da dünyada çok büyük bir kullanıcı kitlesine sahip ve bu kitle giderek büyüyor. Google'ın bu platform karşısında bir şeyler yapmaması büyük bir hata olurdu. Bu yapılan düzenlemeler ile Google'ın Pinterest'ten kullanıcı alıp alamayacağı ise şu anda bir soru işareti. Diğer yandan Google, yapay zeka alanında yaptığı geliştirmeleri ürünlerine bir bir uyarlamaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.