Avrupa'nın en yeni Unicorn girişimi: Celonis

Süreç madenciliği yazılım şirketi Celonis, yatırım turunın B serisinde 50 milyon dolar yatırım alarak, değerini 1 milyar dolara ulaştırdı. Yatırımları Accel ve 83North'dan sağlayan, Celonis artık bir Unicorn şirket olduğunu da duyurdu.

2011'de kurulan Münih merkezli girişim, geçtiğimiz 4 yılda yüzde 5 bin büyürken, geçtiğimiz yıl yüzde 300 büyüme kaydetti. Özellikle 2016'da New York ofisinin açılmasının ardından Merck, Lockheed Martin, ExxonMobil ve Uber gibi şirketlerin desteğini alan Celonis'in, yakın bir gelecekte ABD'deki pazarın bu alandaki tüm gelirlerin yüzde 50'sine sahip olması bekleniyor.

Bu arada şirketin en büyük müşterileri arasında da Siemens, GM, 3M, Bayer, Airbus ve Vodafone olduğu bilgisini paylaşalım. Yatırımlar ile birlikte şirket hızlı bir şekilde büyümeye devam edecek. Ayrıca Celonis, ürün geliştirme alanındaki Ar-Ge yatırımlarını artırmayı da planlıyor.

Celonis'in kurucu ortağı ve eş-başkanı Alexander Rink'e göre yatırımlar şirketin ürün yol haritası ve iddialı büyüme stratejisinde daha fazla fırsat verecek. Şirket bugünlerde New York'ta 15o çalışan kapasitesine sahip bir ofise taşınma telaşında. Özellikle Latin Amerika pazarını hedefleyen şirket, 18 ay önce dört kişiyle açtığı New York City merkezli ofisini, 2018 sonbaharında 150'den fazla çalışan kapasitesine sahip yeni bir ofise taşıyacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.