AT&T, reklam teknoloji şirketi AppNexus'u satın aldı

AT&T, reklam teknoloji şirketi AppNexus'u satın aldı

AT&T, dijital reklam şirketi AppNexus'u satın aldı. Bünyesinde CNN, TNT, HBO, Warner Bros. gibi şirketleri bulunduran, iki yıl önce de Time Warner'ı 85,4 milyar dolara satın alan AT&T, bu yeni satın almayla birlikte sektörde büyümeye devam edeceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Satın almanın şartları açıklanmadı, ancak Wall Street Journal, satın alma işleminin 1,6 milyar dolara mal olabileceğini bildirdi. Satın alma işleminin 2018'in üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

İki şirket arasındaki bu anlaşma, AT & T'nin reklamcılıkta daha fazla pazar payı için rekabet edebilmek adına güçlü bir teknoloji yığını oluşturması nedeniyle, teknoloji ve içerik odağındaki satın almalarının önünü açacak diyebiliriz.

AT&T Reklam ve Analitik CEO'su Brian Lesser yaptığı açıklamada, reklam teknolojisini premium TV ve video içeriğiyle gerçek zamanlı analiz ve teknolojiyi birleştirdiklerini söyledi. Lesser, AppNexus'un altyapı, ileri teknoloji ve farklı yetenekleri olduğunu; AT&T reklam ve analitiği ile AppNexus'un birleşiminin, marka ve yayıncılara dünya standartlarında bir reklam platformu sunmaya yardımcı olacağını belirtti.

Brian Lesser'ın geçmiş deneyimine baktığımızda bu satın almanın bir noktada gerçekleştirileceği belliydi diyebiliriz. Çünkü Lesser, AT&T'den önce WPP'nin büyümesinden sorumluydu. WPP'nin ise AppNexus ile ortaklığı mevcuttu.

Hem teknoloji hem de içerik açısından AT&T ve AppNexus anlaşması ile bu sektörde en büyük paya sahip şirketler Facebook ve Google ile olan rekabetin de artacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.