YouTube kanallarının para kazanması için tanıtılan 3 yenilik

YouTube kanallarının para kazanması için tanıtılan 3 yenilik

YouTube'daki içerik oluşturucular geleneksel reklamcılık dışındaki videolardan gelir elde etmek için bir dizi yeni araç geliştiriyorlar. Anaheim, Kaliforniya'daki VidCon konferansında duyurulan yeni özellikler ile video oluşturucular takipçilerine daha kolay yoldan ulaşabilecekler.

Bu yenilikler, FameBit üzerinden kanal üyeliklerinin, ticari satışların, pazarlama ortaklıklarının ve önceden kaydedilmiş, düzenlenmiş video ve canlı akışına bir orta zemin sunan "Prömiyerler" lansmanını içeriyor.

Üyelikler

YouTube, YouTube Oyun'da Twitch benzeri bir "sponsorluk" modeli teklif etti. Bu da hayranlara, ayda 4,99 dolar karşılığında bir kanalı destekleme olanağı ile özel bir rozet ve emoji gibi dijital ürünlere erişmelerini sağlıyor. YouTube, bu programı geçen sonbaharda daha büyük video ağında test etmeye başladı ve bu testler, YouTube kanal üyeliklerinin önünü açtı. YouTube oyunlarından farklı olarak kanal üyelikleri ek gereksinimlere sahip. Tüm bunlar için içerik oluşturucuların, 100 bin aboneye veya daha fazlasına sahip olması, 18 yaşından büyük olması ve YouTube İş Ortağı Programı'na üye olması gerekiyor.

Merch Ürünler

Üyeliklere ek olarak, içerik oluşturucular da bugünden başlayarak kendi ürünlerini doğrudan hayranlarına satabilecek. Videonun hemen altındaki bir bölümde, 10 binden fazla abonesi olan içerik oluşturucular, tişörtler, şapkalar, telefon kılıfları veya kanallarının anlamını taşıyan 20'den fazla farklı ürün seçeneği sunabilecek. Örneğin, içerik oluşturuculardan Lucas the Spider'ın peluş oyuncağı 18 gün içinde 1 milyon doların üzerinde kazanç getirdi ve üründen 60 bin'den fazla satıldı.

Prömiyerler

Son olarak, canlı video ile gelen gelir oluşturma olanaklarından yararlanmak isteyen YouTuber'lar, bunu sadece canlı olarak değil, zamanlayarak da gerçekleştirebilecekler. Kullanıcılar, bir videonun yayınlanmasından önce tanıtabilecekleri bir açılış sayfası oluşturan "Prömiyerler" adlı yeni bir YouTube özelliğini kullanabilecekler. Bu sayfada, canlı videolarda olduğu gibi bir sohbet özelliği de bulunuyor. Bu da içerik oluşturucuların "Super Chat" kullanabileceği ve canlı yayın yapmasalar bile üyelik avantajlarından yararlanabileceği anlamına geliyor.

İçerik oluşturucular, önceden kaydedilmiş içerikle ilgili olarak hayranlarıyla etkileşim kurmak için sohbete katılabilecekler. Prömiyer tamamlandığında ise video sitede normal bir video olarak yayınlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.