Twitter, kötü kullanım karşıtı teknoloji sağlayıcısı Symte'i satın aldı

Twitter, kötü kullanım karşıtı teknoloji sağlayıcısı Symte'i satın aldı

2014 yılında eski Google ve Instagram mühendisleri tarafından kurulan Symte, online tacizi ve spam'i durdurmak, kullanıcı hesaplarını korumak için araçlar sunuyor. Bugün de yapılan bir açıklamayla Twitter'ın Symte'i kendi bünyesini dahil ettiğini söyleyebiliriz.

Anlaşmanın şartları henüz açıklanmadı, ancak bu satın alma, Twitter'ın Aralık 2016'da tüketici mobil işletim sistemi olan Yes, Inc.'i satın aldığından bu yana ilk satın alma işlemi.

İnternet üzerinden yapılan online söylemlerin giderek daha fazla nefret dolu ve taciz edici hale gelmesinden dolayı, online taciz son aylarda özellikle Twitter gibi sosyal platformlar için endişe verici bir hal almaya başladı. Şirket, bu sorunla, nefret söylemi, şiddet içeren tehditler ve tacizinin azaltılmasına odaklanan yeni politikalarla mücadele etmeye çalışmış olsa da henüz sorunun çözüme yakın bir yerde olmadığını söylemek doğru olacaktır. Zira her gün Twitter'daki içerikleri okuduğumuzda şiddet ve tehdit içeren çok fazla yazı ile karşılaşıyoruz.

Symte, Twitter için gerçekten yararlı bir içerik olacak olsa da Twitter, Symte'in halihazırdaki müşterilerine sistemin API erişimlerini kapattı. Bu durum, Smyte'nin mevcut müşteri tabanını kendi platformlarının güvenliği ile ilgili üretim sorunları ile baş başa bıraktı. Hak verebileceğimiz üzere bu durumdan memnun olmayan müşteriler, bu durumu Twitter'a taşıdı.

Smyte'nin web sitesine göre, müşterileri arasında Indiegogo, GoFundMe, Musical.ly, TaskRabbit, Meetup, OLX, ThredUp, YouNow ve Zendesk gibi platformlar bulunuyor.

Bu durumdan etkilenenlerden gelen haberlere göre, Smyte, müşterisine çok az uyarı vererek ve hazırlanmak için zaman bile vermeden API'ına erişimi devre dışı bıraktı. Müşteriler bir telefon aldı ve sonra tüm sistem kapandı. Üstelik bu şirketlerden birçoğunun birkaç yıllık sözleşmesi bulunuyor.

Twitter ise bu konuda yorum yapmayı reddetti, ancak bugün anlıyoruz ki Smyte müşterilerini yeni servis sağlayıcılarıyla eşleştirmek için çalışmalar yapılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.