Instagram'ın yeni video platformu IGTV markalara ne vadediyor?

Instagram'ın yeni video platformu IGTV markalara ne vadediyor?

Instagram'ın bu hafta tüm dünyada kullanıma açtığı IGTV, geleceğin televizyonu imajıyla YouTube'un rakibi olarak konumlandı. Andy Warhol'un deyimiyle herkesin 15 dakikalığına ünlü olmasını sağlayacak olan bu platform, markaların göz bebeği olmaya aday. Gelin IGTV'nin markalara vadettiklerini birlikte inceleyelim.

Influencer Marketing 

Bu hafta 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklayan Instagram, platformunda bulundurduğu "Influencerlar" ile hali hazırla markaların gözdesi olmuş durumda. IGTV'nin Instagram'daki Influencerların daha çok öne çıkmasını sağlayan bir platform olduğunu düşündüğümüzde, markaların IGTV üzerinden yapacağı Influencer Marketing çalışmalarının daha fazla görünürlük kazanacağını söylemek mümkün. IGTV'nin daha kaliteli görüntüye sahip daha uzun videolara yer vermesi ise markaların Influencerların üreteceği marka içeriklerinin de basit  ürün tanıntımı gönderilerinin çok daha ötesine geçebilmesini sağlıyor.

Daha uzun videolar 

Sosyal mecralarda video içeriğin yadsınamaz popülerliği markaları da ister istemez video türünde içerikler üretmeye yöneltiyor. Markalar, IGTV sayesinde artık 60 saniyeden uzun video içeriklerini, Instagram takipçilerine ulaştırabilecek. Bunun yanı sıra daha uzun videoların platformda yer bulması markaları daha yaratıcı video içerikler üretmeye yönlendirebilir.

Görsel anlamda daha kaliteli içerikler 

IGTV'de yayınlanacak olan içeriklerin 4K kalitesine sahip olması, kullanıcılarına görüntü kalitesi yüksek içerikler sunmayı tercih eden markalar için ciddi bir fırsat. Bu durum markaların platformda daha etkileyici videolar yayınlamasının da yolunu açıyor.

Öte yandan IGTV'nin Netflix ya da HBO olmaktan çok YouTube'un yerini almak istediğini hatırlatalım. Dolayısıyla markalar IGTV'de her daim yüksek çözünürlülkü içerikler paylaşmak zorunda değil. İçerikler, telefonla çekilebilevceği gibi iMovie ve benzeri uygulamalarla da düzenlenebilir ve kolayca IGTV'de yerini alabilir.

Mobil Kullanım Kolaylığı

Kullanıcıların mobil alışkanlıklarını gözeterek tasarlanan IGTV, aynı nedenle videoların dikey formatta olmasına özen gösterdi. Bu anlamda hali hazırda Snapchat'in ya da Instagram Hikayeler'in dikey formatına alışan kullanıcıların IGTV'yi de hızlıca benimsemesi sağlanıyor. Bunun yanı sıra IGTV'nin dikey videoları tam ekran olarak oynatma özelliğiyle de kullanıcılara yeni bir alternatif sunulmuş oluyor.

Ancak markaların ve ajansların ürettikleri videoyu, iki farklı formatı gözeterek çekmek durumunda kalacağını belirtelim. Bunun dışındaki bir diğer seçenek ise içerik üreticilerinin videonun dikey olarak editlenebileceğinden emin olması. Bu durumda markalar videolarını daha fazla editlemek zorunda kalırken, aynı videoyu farklı platformlarda paylaşmak da zorlaşıyor.

Etkileşim 

1 milyar kullanıcıya ulaşan Instagram, hali hazırda platformundaki etkileşim oranıyla markaların göz bebeği haline gelmişti. Bu platforma bir de uzun video formatı kazandırmak ve bunu Influencerlar önderliğinde başlatmak, bir süre daha Instagram'ı sosyal ağlar içinde markalar tarafından en çok tercih edilen platform olarak konumlandıracaktır.

Ne de olsa Influencerlar videolarını YouTube'un yanı sıra yeni açılan ve popülerlik kazanan IGTV'ye de aktarmak üzere hareket edecek. Bu durumun sonucunda hali hazırda onları takip eden tüm hayranların da platforma taşınması söz konusu. Bu anlamda markaların daha uzun videolar ve Influencer odağında çalışmalar ile daha fazla etkileşim elde etmesi de mümkün.

Daha detaylı İstatistikler

Hikaye istatistiklerinden farklı olarak görüntülemenin yanı sıra beğenme ve yorum rakamları belirtilirken, hedef kitle tutma başılığı altında da ortalama izlenme yüzdesi belirtiliyor. Bu  insanların videonuzu izleme yüzdesi sayesinde videonuzun izlenme oranının tüm oynatımlardaki ortalamasını öğrenebiliyorsunuz. Bu arada görüntülemeler verisinin insanların videoyu en az 3 saniye izleme sayısını belirttiğini de söyleyelim.

Genç Hedef Kitleyi yakalamak 

Instagram’ın IGTV kapsamında içerik üreticilerle iş birliği yapmasına da yazılarımızda sıkça yer verdik. IGTV Instagram ağı üzerinde kurulduğu için, bu platformdaki kanallar da Instagram’daki içerik üreticiler olarak konumlandı. Instagram'ın ilk etapta genç kitlenin ilgisini çeken Lele Pons ve Bryce Xavier gibi Instagrammerlar ve YouTube fenomenleri ile işbirliği yapması platformun Snapchat ve YouTube'dan rol çalmasını sağlıyor.

Dolayısıyla IGTV, gençlerin sıkça ziyaret edeceği daha dinamik bir platform olarak öne çıkıyor. Markalar IGTV'de gençlere hitap eden daha renkli ve daha farklı içerikler ile genç hedef kitleyi kolayca yakalayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.