Digime3D, Tarvenn'den 2,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Digime3D, Tarvenn'den 2,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

120’den fazla girişimin başvurduğu Bayer Grant4Apps Turkey girişim hızlandırma programının kazananlarından biri olan Digime3D, Tarvenn'den 2,2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Böylece üç boyutlu görüntüleme teknolojisi ile vücut analizi yapan Digime3D ilk yatırımını almış oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde sağlık girişimlerinin gelişimini hedefleyen BioCube İstanbul Sağlık İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi girişimlerinden biri olan Digime3D, üç boyutlu vücut tarama teknolojisini, geliştirdiği yazılım ve özel donanımlar ile birleştirerek taşınabilir ve düşük maliyetli hale getiriyor. Digime3D, tüm vücut ölçülerinin otomatik olarak alınmasını, vücut, yağ ve kalori analizi yapılabilmesini, grafik destekli raporlama araçları sayesinde tüm bu verilerin kolaylıkla takip edilmesini sağlıyor. Taşınabilir özelliği sayesinde dünyadaki rakiplerinden ayrılan Digime3D, spor merkezleri, diyetisyenler, sağlık kurumları ve tekstil firmaları için düşük maliyetli, yüksek hassasiyetli ve kullanımı kolay bir çözüm sunuyor.

Digime3D, yurt dışına açılmayı hedefliyor

Geliştirdikleri özel yazılım sayesinde yüksek hassasiyetle vücut görüntülenmesi ve analizi yapılmasını sağladıklarını ifade eden Digime3D Kurucusu Derya Kavarna, sundukları hizmet ile spor merkezleri, diyetisyenler ve kişiye özel moda tasarımı yapan firmalar için müşteri memnuniyeti ve bağlılığını arttıran teknoloji odaklı bir çözüm sunmayı hedeflediklerini ve çalıştıkları müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Kavarna, Tarvenn’den aldıkları yatırımla finansal ve operasyonel olarak güçlenerek daha fazla müşteriye ulaşmayı ve yakın zamanda yurt dışına açılmayı hedeflediklerini söyledi.

Girişim, üç boyutlu tarayıcı ile 40 saniye gibi kısa bir sürede vücudunuz 3 boyutlu bir modelini oluşturuyor. Bu model üzerinden hata payı bırakmayacak şekilde tüm vücut ölçülerinin alınmasını sağlıyor. Vücut yağ oranı, ideal vücut ağırlığı, günlük kalori ihtiyacı gibi verileri hesaplayarak, kişinin zaman içerisindeki gelişimini görsel olarak takip etmesini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.