Kişiselleştirilmiş emoji iletişimde yeni çağ: Avatarlar

Kişiselleştirilmiş emoji iletişimde yeni çağ: Avatarlar

İletişim şeklimiz her geçen gün değişiyor. Teknolojinin ise bunun üzerinde şüphesiz olağanüstü bir etkisi var. Sabit telefonlar, cep telefonları, mesajlaşma, sosyal ağ uygulamaları derken iletişim modelimiz "Avatarlar" ile sessiz sakin birkaç tık öteye taşınıyor. Sanal dünyanın kişiselleştirilmiş kahramanları avatarlar geleceğin dünyasında kararlı bir şekilde yerlerini almaya hazırlar.

Berlin’de düzenlenen Tech Open Air'de ( TOA 2018) BitSprips’in CEO'su ve Kreatif Direktörü Jacob Blackstock sahne aldı. Konuşmasına iletişimin evrim geçirdiğine yönelik sözleri ile başlayan Blackstock,  geleceğin dünyasında daha fazla Avatar'ın yer alacağını söyledi.

Avatarlar vasıtasıyla kişilerin kendilerini daha net ifade ettiklerini belirten Blackstock, düşünülenin aksine buradaki sanal dünyanın sadece çocuklara özel olmadığını söyledi. Sanal platformlara tüm ailenin dahil olduğunu belirtirken, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanların birbiri ile tanışıp hatta bir hayat başlattıklarnı belirtti.

Çizgi film dili her geçen daha da genişlerken, bu dil artık farklı platformlara da taşınıyor. Tinder ile bir iş ortaklığı anlaşması imzaladıklarını söyleyen BlackStock, yine kullanıcıların gmail hesaplarına imza olarak kişilerin kendi avatarlarını ekleyebileceklerini belirtti.

Uzun zamandır hayatımızda olan Avatarların, sanal gerçeklik teknolojilerinin hayatımızda daha fazla yer alması, kullanıcıların beklentilerini daha iyi karşılayabilen uygulamaların pazara girmesi ile kullanım alanları hızlıca artacak. Avatarları tercih edilir kılan ise şüphesiz ana karakteri kişinin kendisinin oluşturması. Blackstock'a göre kişinin kendisi ile özleştirdiği bir karakterin bir vücut dili ve mimiğe sahip olması kullanımın oranının artmasında büyük rol oynuyor.

Blackstock’a göre, avatarlar yoluyla iletişim insanlığı yeniden olması gerektiği yere getirdi. Mesaj yazma ya da telefon açma gibi daha makineye özgü bir iletişim modelinin yaşandığı bir dönemde, kişilerin iletişimde tekrardan insansı özelliklere sahip olabildiği ve kendilerini doğru şekilde ifade edebildiklerini söyledi. Ancak sanal dünyaya taşıdığımız kişisel özelliklerimizle her geçen gün gerçeklikten uzaklaşmaya başladığımızı düşünenlerimiz de vardır aramızda.

Gelecek çok hızlı bir şekilde yaklaşırken, önümüzde gerçeklik ve hayal dünyasının birleştiği bir dönem olduğu konusunda hemfikirizdir. Bu dünyada ise VR, AR teknolojileri ve sanatın ortak buluştuğu noktalardan biri de insan iletişimine hizmet etmesi.

2017’nin en çok indirilen emoji ve Avatar ugulamaları arasında yer alan BitSprips'e ait olan Bitmoji, 2016’da 64 milyon dolara Snap tarafından satın alınmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.