Kullanıcıların evlerini 3D olarak planlamasını sağlayan yerli dekorasyon girişimi: Boxlin

Kullanıcıların evlerini 3D olarak planlamasını sağlayan yerli dekorasyon girişimi: Boxlin

Yeni bir eve taşınırken, kişilerin en büyük problemlerinden biri, hiç şüphesiz ev dekorasyonunu en kullanışlı şekilde gerçekleştirebilmek oluyor. Kullanıcıların evlerini herhangi bir teknik çizim bilgisine ihtiyaç duymadan kolaylıkla 3 boyutlu ortamda çizebilmelerini sağlayan bir ev dekorasyon uygulaması olan Boxlin de bu konuda büyük kolaylık sağlıyor.

Kullanıcıların hem kat planlarını 2 boyutlu olarak çizebilmelerini hem de eş zamanlı olarak çizimlerini 3 boyutlu olarak görüntüleyebilmelerini sağlayan Boxlin, kişilerin uygulama içerisinde yer alan yüzlerce mobilyayı kendi evlerine yerleştirip odaların içinde gezinebilmeleri mümkün kılıyor. Uygulama, özellikle yeni bir eve taşınacak olan kişilerin ya da yeni evli çiftlerin mobilya alışverişine çıkmadan önce, evlerini çizip hangi mobilya kombinasyonunun daha uygun olduğunu görmelerini sağlıyor.

Boxlin'de kat planı çizimi, duvar ve zemin kaplama seçenekleri, mobilya çeşitleri, mevcut mobilyaların boyutlarını değiştirme, yeni mobilya yükleme, kat planı paylaşma gibi özellikler bulunuyor. Platformda şu anda 200'den fazla kat planı ve mobilya bulunuyor. Ancak kullanıcıların sistemi daha aktif olarak kullanması ve mobilya yükleme özelliğinin kullanılması ile birlikte bu sayının artması bekleniyor.

Boxlin'e benzer tecrübeyi sunan uygulamalar arasında SweetHome 3D, Floorplanner, Roomle gibi platformlar yer alıyor. Her ne kadar tüm uygulamalar birbirleriyle benzerlik gösterse de Boxlin, birçok özelliğe ücretsiz erişim veriyor olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Öncellikli rekabet avantajlarını "model yükleme" olarak açıklayan Boxlin, pek çok rakipte bu özelliğin bulunmadığını, bu özelliğe sahip olanların ise ücret talep ettiğini belirtiyor. Ayrıca Boxlin yazılımcılarının şu anda bir VR özelliği geliştirdiklerini ve bu sayede kullanıcıların mekanın içini gezebileceğini belirtelim.

Aşağıdaki grafikte Boxlin ve rakiplerinin hangi özelliklere sahip olduğunu da görebilirsiniz.

5 yılda 30 bin saatin üzerinde danışmanlık hizmeti veren LucidCode'un kurucusu olan Ömer Gürarslan tarafından 2017'nin temmuz ayında çalışmalarına başlanan ve 1 Haziran 2018'de aktif edilen Boxlin, şu anda iki yazılımcıdan oluşuyor. Platformun TypeScript programlama dilini kullanarak 10 aylık bir sürede 2 yazılımcı tarafından hayata geçirildiğini de hatırlatalım.

10 kat planına kadar ücretsiz kullanımın sunulduğu platform, daha geniş ölçekli kat planı portföyü oluşturan ticari kullanımlarda ise bir ücretlendirme sunuyor. Mobilya yükleme için de benzer ücretsiz sınırı bulunan Boxlin, emlak sitelerinde kat planlarını gömülü bileşen olarak kullanma gibi ileri seviye özellikler ile gelir modelini oluşturuyor. Girişim, ileriki aşamalarda 3D mobilya modeli çizen tasarımcıların ürünlerini sattığı bir platforma evrilmeyi planlıyor.

Boxlin'in gelecek hedefleri arasında, kullanıcıların birbirlerinin çizimlerini görüp oylayabildikleri bir oyunlaştırma, gelişmiş rendering ile daha gerçekçi görüntü ve native mobil uygulama da yer alıyor.

Boxlin'e bu linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.