Siri güvenlik projesi Cannes'da Future Lions'ı kazandı

Siri güvenlik projesi Cannes'da Future Lions'ı kazandı

Miami Ad School öğrencileri tarafından hazırlanan Hush isimli proje, kullanıcıların Siri'de "güvenli kelimeler" belirlemesini sağlıyor. Cannes uluslararası yaratıcılık festivalinde Geleceğin Aslanları kategorisindeki kazananlar arasında yer alan proje, insanların hayatını kurtaracak nitelikte.

Apple'ın yapay zeka teknolojisini kullanarak insanları hayati tehlikelerden kurtarmayı amaçlayan öğrenciler, bu gibi durumlarda Siri'nin acil yardım çağrısı bırakmasını sağlıyor. Hush, Hamburg ve Miami'de bulunan Miami Ad School öğrencileri  Junggle Kim, Chaeyeong Seo ve Cristina Marquez Barreto tarafından üretildi.

Hayatını tehdit eden durumlarla karşı karşıya kalan ve yardım çağırmak için telefon etmekten korkan insanların yardımına koşan bu proje, Siri ve Apple'ın yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor. Böylece yardım çağrısı yaparken saldırıya uğramaktan korkan kullanıcılar önceden belirledikleri ve tetikleyici niteliğindeki güvenli kelimeleri söyleyerek Siri'nin acil yardım hattını araması sağlıyor. Aramayı yapan Siri ise yetkilileri konuyla ilgili bilgilendirerek mikrofonu anlık olarak açarak durum aktarımı yapabiliyor.

Bu sabah aktardığımız üzere iOS 12'nin, ABD’de acil durumlarda 911 ile kişilerin konumunu paylaşacağını da düşünürsek, Apple'ın teknoloji aracılığıyla kullanıcılarına daha güvenli bir ortam sunmaya başladığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.