iOS 12, ABD'de acil durumlarda 911 ile kişilerin konumunu paylaşacak

iOS 12, ABD'de acil durumlarda 911 ile kişilerin konumunu paylaşacak

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen WWDC etkinliğinde dikkat çeken özellikleri tanıtılan iOS 12, ABD'de acil durumlarda büyük bir kolaylık sağlayacak yeni bir özelliğe sahip olacak. iPhone ile 911 aradığında otomatik olarak ilk önce kişinin konumu yetkililerle paylaşılacak.

Apple, ABD'deki acil çağrıların yaklaşık yüzde 80'inin artık bir mobil cihazdan yapıldığını, ancak eski yöntemlerle 911 merkezlerinin bir arayanın yerini hızlı bir şekilde öğrenmesinin zor olduğunu belirtiyor. iOS 12'deki bu güncelleme, 2015 yılında başlatılan Apple'ın Hibritleştirilmiş Acil Durum (HELO) sistemine dayanıyor ve acil durum teknoloji şirketi RapidSOS'un yardımıyla birçok 911 merkez sistemi üzerinde mevcut yazılımla yakın zamanda entegre olacak.

Apple'ın bu güncellemesi, Ulusal Acil Durum Numarası Derneği Başkanı Rob McMullen tarafından da pozitif olarak karşılandı. McMullen, bu güncelleme ise hayat kurtarmanın daha kolay hale geleceğini belirtti.

iOS'un bu güncellemesi her ne kadar kolaylık sağlayacak gibi görünüyor olsa da gizlilik ilkelerinin ihlali açısından da akıllarda birçok sorunun oluşmasına neden oluyor. Fakat Apple bununla ilgili bir açıklama yaptı. Apple'ın gizlilik konusundaki vurgusu da açıklamayla beraber belirtildi ve bu da kullanıcı verilerinin “herhangi bir acil durum dışı amaç için kullanılamayacağını” gösteriyor.

Bu uygulamanın şu anda sadece ABD için aktif olacağını bir kere daha belirtelim. Güncelleme, ilerleyen dönemlerde uygulamanın işe yarayıp yaramadığına göre başka coğrafyalarda da kullanıma açılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.