Google, Çinli e-ticaret platformu JD.com'a 550 milyon dolar yatırım yaptı

Google, Çinli e-ticaret platformu JD.com'a 550 milyon dolar yatırım yaptı

Google, son zamanlarda Çin'deki varlığını artırmaya devam ediyor. Şirket, Çinli e-ticaret platformu JD.com'a yaptığı 550 milyon dolarlık stratejik yatırımla da bu tezi kanıtlamış oldu.

Google yakın zamanda Çin'de yatırımlar yaptı, yapay zeka merkezi odaklı ofisler açtı. Şimdiyse JD.com ile Çin'in dışında büyük ölçüde çalışıyor. Ortak bir sürümde şirketler, Avrupa, ABD ve Güneydoğu Asya'da "perakende çözümlerinin ortak gelişimi de dahil olmak üzere bir dizi stratejik girişimde işbirliği yapacaklarını" belirtti. Buradaki asıl amaç, JD.com'un deneyimi ve teknolojisi ile Google'ın yeni müşteri portföyü ve verilerini birleştirerek yeni türde online perakende üretmek olarak açıklanıyor.

Başlangıçta iki şirket, Google Alışveriş platformunda Google.com sitesinde, satışa sunulan JD.com ürünlerini sunacak. Ancak, şirketlerin gelecek için akıllarında başka işbirlikleri olduğu açıkça görülüyor.

JD.com, NASDAQ hisse fiyatına dayalı olarak 60 milyar dolar civarında değerlemeye sahip ve şirketin Walmart gibi ortaklıkları var. JD.com ayrıca otomatik depo teknolojisi, insansız hava araçları ve diğer yeni nesil perakende ve lojistik şirketlerine de ciddi yatırımlar yaptı.

Google'ın JD.com'un en büyük rakibi olan Alibaba yerine JD.com'u desteklemesi ilginç bir olay olarak görünse de JD.com'un en büyük yatırımcılarından Tencent bunun asıl nedeni gibi görünüyor. Çünkü Tencent ve Google daha önce bir patent paylaşım ortaklığı imzalamışlardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.