Apple bu yıl için 3 yeni iPhone modeli üzerinde çalışıyor

Apple bu yıl için 3 yeni iPhone modeli üzerinde çalışıyor

Apple'ın 2018 yılı için de 3 yeni iPhone modeli üzerinde çalıştığını sizlere daha önce aktarmıştık. Bugün ise bu iddiaları doğrulayan yeni bir haber karşımıza çıktı. The Wall Street Journal'ın paylaştığı habere göre Apple, bu yıl için 3 yeni iPhone modeli üzerinde çalışıyor.

Paylaşılan rapora göre üretilecek olan 2 iPhone modelinin iPhone X modelinde de karşımıza çıkan OLED ekran teknolojisini kullanması bekleniyor. Diğer iPhone modeli ise panel olarak hem iPhone 8 hem de diğer iPhone ailelerinde de kullanılan LCD panele kullanacak.

Tabii ki yeni gelecek iPhone modelleri konusunda en çok merak edilen konu ise fiyatları. Hatırlatmak gerekirse 2017 yılına damgasını vuran iPhone X modeli 1000 dolar fiyat etiketi ile karşımıza çıkarak herkesi şaşırtmıştı. Paylaşılan raporda cihazların fiyatları hakkında bir bilgi paylaşılmasa da ekran panellerinin fiyatları hakkında bilgi verildiğini de ekleyelim.

OLED 100, LCD 40 dolar!

The Wall Street Journal'ın raporuna göre OLED ekranlar cihaz başına 100, LCD ekranlar ise 40 dolarlık bir fiyata sahip. Kısacası OLED ekran kullanan modellerin LCD ekran kullanan modele oranla daha pahalı fiyatlara sahip olacaklarını söyleyebiliriz. Rapora göre Apple, daha ucuz modellerin popüler olmasını bekliyor.

Tam da bu yüzden şu an için OLED ekranlara odaklanan üretim planları LCD panele dönebilir. Tabii ki OLED panellerin LCD teknolojisine oranla çok daha iyi bir görüntü sağladığını da unutmamak gerekir. Yeni iPhone modelleri ile ilgili bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.