İsveç merkezli sağlık girişimi Kry, 66 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli sağlık girişimi Kry, 66 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli sağlık uygulaması Kry, Index Ventures'ın başı çektiği B Serisi yatırım turunda 66 milyon dolarlık yatırım aldı. Kry'ın yatırım aldığı B Serisi turuna katılanlar ise Accel, Creandum ve Project A oldu.

Aldığı bu yatırımla girişim, ilk olarak İngiltere ve Fransa pazarlarında faaliyet göstermeyi hedefliyor. Ayrıca, mevcut pazarlardaki penetrasyonunu daha da derinleştirmek istediğini belirten Kry, yeni yatırımla İsveç, Norveç ve İspanya'da hizmet kalitesini daha da artırabilmek için mevcut tıbbi altyapısını daha da güçlendirecek.

Girişimin başka ülkelere açılmadan önce farklı iş modelleri için araştırma içinde olduğunu da belirtelim. Doktorlar ve hastaları görüntülü olarak bir araya getiren Kry, her görüşme başına komisyon alarak gelir sağlıyor. Bu da vergi mükellefi tarafından finanse edilen Ulusal Sağlık Hizmeti'nin bir sonucu olarak, sağlık hizmeti kullanım noktasında ücretsiz faaliyet gösteren İngiltere gibi bir pazarda işi ölçeklendirmek için çok da doğru bir yöntem olmayabilir. Kry'ın yeni iş modelleri aramasının sebebi de bu şekilde açıklanıyor.

Amaçlarını verdikleri hizmeti mümkün olduğunca çok hastaya sunmak olarak açıklayan Kry, iş modellerinin ülkelere göre değişkenlik göstereceğini, buna göre fiyatlarda değişiklik olabileceğini belirtiyor.

Kry'da bugüne kadar yaklaşık 430 bin kullanıcı kaydının yapıldığı ve şu ana kadar yaklaşık 400 bin video görüşmesinin gerçekleştiği de girişimin paylaştığı veriler arasında yer alıyor. Uygulamada faaliyet gösteren 300'den fazla tıbbi çalışan bulunuyor.

Kry, doktor ve hasta arasında görüntülü bir kanal olmanın yanı sıra, hastaların semptomlarını yazıp fotoğraflarını çektikleri ve bu hastalıklar hakkında bilgi aldıkları bir platform olarak da hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.