Workday, finansal modelleme girişimi Adaptive Insights'ı 1.55 milyar dolara satın aldı

Workday, finansal modelleme girişimi Adaptive Insights'ı 1.55 milyar dolara satın aldı

Kurumsal şirketlerin İK ve ofis içi kaynaklarını daha iyi yönetebilmeleri için bulut tabanlı ürünler geliştiren Workday, yine kurumsal şirketler için iş planlaması ve finansal modelleme alanında geliştirdiği yönetim uygulamalarını sunan Adaptive Insights'ı 1.55 milyar dolara satın aldı. Satın almanın zamanlaması oldukça dikkat çekici çünkü tüm hizmetlerini Workday gibi bulut tabanlı olarak sunan Adaptive Insights, 17 Mayıs'ta halka arz için başvuruda bulunmuştu.

1.55 milyar dolarlık anlaşmanın içerisinde halka arz sonrası çalışanların kazanacağı hisse hakları dolayısıyla şirketin ödeyeceği yaklaşık 150 milyon dolarlık miktarın da dahil olduğu bilgisi verilen bu satışın 2018 yılının 3. çeyreğinin kapanışıyla tamamlanması bekleniyor.

Halka arz başvurularının (IPO) şirketlerin satılması için bir tetikleyici olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Paypal'ın iZettle'yi 2.2 milyar dolara alacağı haberi de iZettle'nin halka arz başvurus sonrası gelmişti ve Microsoft'da, Skype'ı halka arz duyurusu sonrası satın almıştı.

Workday, 2012 yılında halka arzı başarıyla gerçekleştirmiş ve şu anki piyasa değeri yaklaşık 27 milyar dolar. Satın aldığı Adaptive Insights ile 2015 yılından beridir ortak olarak çalışıyor.

Yapılan bu anlaşma sonrası Workday, kurumsal şirketlere sunduğu hizmetleri güçlendirmiş ve geliştirmiş olacak. Adaptive Insgihts araçları, Workday platformuna entegre edilerek sunulacak. Aynı zamanda Adaptive Insights'ı şu anda kullanan ve sayısı binleri aşan müşteri grubu da Workday'in portfolyosuna katılmış olacak.

Şu ana kadar Workday tarafından gerçekleştirilmiş en büyük satınalma olarak tarihe geçmiş olsa da son dönemlerde satınalma adımlarını hızla atan Workday, daha farklı satınalma haberleriyle karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.