Snapchat, AR oyunları Snappables için yeni reklam modelini tanıttı

Snapchat, AR oyunları Snappables için yeni reklam modelini tanıttı

Geçtiğimiz çeyrekte 385 milyon dolar kaybeden Snapchat, kapılarını yeni reklam modellerine açıyor. Şirket, Nisan ayında tanıttığı öz çekim odağında artırılmış gerçeklik oyunları Snappables'a da yeni bir reklam modeli getirdiğini açıkladı. Bu yeni reklam modelinde Snapchat, şirketlerle bir araya gelerek markalı Snappables oyunlarını oluşturacak ve satışa sunacak.

Bu yeni model sayesinde reklam verenlerin Artırılmış Gerçeklik reklamlarını satın alması da kolaylaşacak. Bu kapsamda ilk sponsorlu Snappables'ın Perşembe günü yayınlanacağını belirtelim. Oyunları piyasaya sürmek için Snapchat ile iş birliği yapan ilk markalar olarak Candy Crush'ın üreticisi King, Dunkin’ Donuts ve Bud Light öne çıkıyor.

Artırılmış gerçeklik oyunları Snappables’da, dokunuşlarınızı, yüz ifadelerinizi ve hareketlerinizi kullanarak daha fazla puan kazanabiliyor ya da eşleştirildiğiniz oyuncularla rekabet edebildiğinizi hatırlatalım. Kullanıcılara her hafta yeni bir oyun sunulacağı Snappables’ta en beğenilen oyunlar bir süre boyunca uygulama içinde kalmaya devam ediyor.

Snapchat, Snappables reklam modelinin yanı sıra artırılmış gerçeklik odağında reklam alınmasını sağlayan  yeni bir araç tanıttı. Araç üzerinden reklam verenler CPM bazında ve hedeflemeye göre 8 dolardan 20 dolara kadar değişen fiyatlarla reklam satın alabiliyor. Her ne kadar Snap'in ilk çeyrekte elde ettiği gelirler azalsa da, sattığı Lensler yıldan yıla yüzde 16 artış gösteriyor. Dolayısıyla Snapchat'in yeni reklam modellerinde artırılmış gerçekliğe odaklanması oldukça mantıklı. Nisan ayında e-ticaret tarafında alışveriş reklamlarını artırılmış gerçeklik lenslerine yerleştiren şirket, yeni bir e-ticaret reklam modelini de yayına alıyor.

Uygulama içi satın almaya yönlendiren bu reklam modelinde, kullanıcılar ekranın alt kısmında yer alan  carousel formatında satın alabilecekleri ürünleri görüyor. Böylece daha öncesinde kendi ürünlerini uygulama içinde satışa çıkaran Snapchat'ten beklenen e-ticaret hamlesi de hayata geçmiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.