Nomadpick: Digital Göçebeler için kaynak ve araçlar

Nomadpick: Digital Göçebeler için kaynak ve araçlar

Bir yandan dünyayı gezmek, farklı ülkelerde, şehirlerde yaşamak, bir yandan da çalışmaya devam etmek gün geçtikçe daha makul ve az korkulan bir hale geliyor. Artık elinde uzmanlığı olan ve dijital göçebe olarak yaşamak isteyen bir çok kişi gereken ilham kaynağını veya cesaretini bulmuş gibi.

Dijital göçebe olarak yaşamaya artan ilgi dolayısıyla bu alanda farklı projeler, internet siteleri de ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak Producthunt'da oldukça ilgi gören Nomadpick'i sizlerla paylaşmak istiyorum. Dijital Göçebe veya popüler tabirle "Digital Nomad" kimdir, ne yapar diye merak ediyorsanız daha önce yazdığım "Bir dijital göçebeden notlar" yazısına göz atmanızı tavsiye ederim.

Nomadpick, tam zamanlı bir göçebe olmasa da hayatının geri kalanına dijital göçebe olarak devam etmek isteyen Sourav Parwani tarafından hayata geçirilen bir kaynak listesi diyebiliriz. Dijital göçebelerin faydalanabileceği 200'den fazla kaynak ve faydalı araç kategorilendirilmiş şekilde bu sitede listeleniyor ve en önemlisi de düzenli olarak kontrol edilip güncelleniyor. Bu da benzer projelerden onu ayırıyor çünkü araç ve kaynak listeleri genelde eskiyor ve ölü linklerle dolu oluyor.

Göçebe hayatına adım atmaktan çekiniyorsanız bir çok farklı sorunun cevabı aslında bu sitede yer alıyor. "Nereye giderim? Nasıl başlarım? Nereden öğrenebilirim? Peki ama iş bulmak kolay mı? Gittiğim yerlerde nerede çalışacağım?" ve daha bir çok sorunun cevabı derlenmiş bu listede yer alıyor.

Düzenli olarak güncellenen siteyi takip edebilir ve mail listesine katılarak güncel işlerden de haberdar olabilirsiniz. Veya siz de bu listede yer alması gereken bir proje sahibiyseniz işinizi ekleyebilirsiniz.

Özellikle "remote work" başlığına dikkat çekmek istiyorum çünkü her geçen gün Türkiye'den kazandığınız parayla ülke dışında gezmek zorlaşıyor ve bu zorlukların sizi engellememesi için yapabileceğiniz en önemli şey döviz kazanmaya başlamak. Bunun için de remote work başlığı altında listelenmiş 12 farklı kaynağı incelemeye başlayabilirsiniz.

Son olarak yola çıkmadan önce hangi başlıklara dikkat etmeniz gerektiği de bu site sayesinde ortaya çıkıyor. Almanız gereken araçlar, sağlık sigortası ve daha fazlası için siteyi inceleyebilir ve hemen yarın olmasa da önümüzdeki dönemlerde nasıl bir göçebe olabileceğinizin hayalini kurmaya başlayabilirsiniz. Her şey bir hayal kurmakla başlamıyor mu zaten?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.