Amatör müzisyenlerle dinleyicileri buluşturan dijital müzik platformu: Clefiks

Amatör müzisyenlerle dinleyicileri buluşturan dijital müzik platformu: Clefiks

Gelişen teknolojiyle birlikte müzik dinleme alışkanlıkları da günden güne değişiyor. Plak, CD gibi geleneksel yöntemler artık yerini dijital platformlara bıraktı. Özellikle Spotify'ın başını çektiği Fizy ve Soundcloud'un da öncülerinden olduğu dijital müzik platformlarına ülkemizden bir yenisi ekleniyor; Clefiks.

Clefiks, her ne kadar Spotify'a benzese de önemli bir noktada ondan ayrışıyor. Clefiks'i hedefinde tamamen amatör sanatçılar var. Günümüzde hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmış, özellikle yerli sahnede adını duyuran Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet gibi grupları/sanatçıları düşündüğümüz zaman Clefiks'in hedeflediği kitlenin hem dinleyiciye hem de sanatçıya kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz.

Bir önceki cümlede bahsi geçen sanatçılar, amatör kayıtlarını YouTube'a yükleyerek, yeni arayışlar içinde olan müzikseverlerin radarına takılan, akabinde binlerce hayran kitlesine ulaşan sanatçılar. YouTube gibi bir platformda bunu bulup çıkarmak, günümüzde artan video içeriklerle birlikte gerçek anlamda zorlaştı. Spotify ve Soundcloud gibi platformlarda ise ana akımın dışına çıkmak artık ciddi bir araştırma ile özveri gerektiriyor.

Clefiks, bu araştırma işini en kolaya indirgemek ve amatör müzisyenlerle dinleyicileri kolay yoldan buluşturmak üzere Mayıs ayında faaliyet göstermeye başladı. Henüz 18 yaşında olan Mert Özdemir ve Sercan Şahin tarafından hayata geçirilen Clefiks, şimdilik üç kişilik ekibiyle hizmet veriyor.

Fikir aşamasıyla birlikte 3 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen Clefiks'te 35'ten fazla kayıtlı sanatçı ve 140'tan fazla şarkı bulunuyor. Üstelik platform, 15 gün gibi kısa bir sürede böyle bir rakama ulaşmayı başardı. Clefiks'in günlük ziyaretçi sayısı ise günde 150 ve 200 arasında değişiyor, bu sayının günden güne arttığını söylemek de mümkün.

Bu aşamada en önemli hedeflerini destek bulmak olarak açıklayan Clefiks, yatırım alacak seviyeye gelmeyi ve ilerleyen dönemde yeni projelerle adından söz ettirmeyi gelecek hedefleri arasında sayıyor. Ayrıca yaz ayında, Clefiks'in bünyesinde bulunan sanatçılarla "Clefiks Sahne" konserleri verebileceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.